Το Play-Doh δεν προοριζόταν για παιδικό παιχνίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Kutol, μια εταιρεία σαπουνιών με έδρα το Σινσινάτι, αγωνιζόταν να παραμείνει ανοιχτή εν μέσω της Μεγάλης Ύφεσης. Για να αναβιώσει την επιχείρησή τους, η Cleo και ο Joseph McVicker δημιούργησαν ένα προϊόν – το οποίο τώρα γνωρίζουμε ως Play-Doh – για να καθαρίζουμε την ταπετσαρία από την αιθάλη και τον καπνό. Λειτουργούσε – έως ότου η ταπετσαρία βινυλίου, το λάδι και το αέριο εισήλθαν στην αγορά τη δεκαετία του ’50. Περίπου αυτό το διάστημα, η κουνιάδα του Τζόζεφ έφερε τη ζύμη καθαρισμού ταπετσαριών της Κούτολ στην τάξη της για να φτιάξει χριστουγεννιάτικα στολίδια. Και, λοιπόν, τα υπόλοιπα τα ξέρετε…

Αρχικά υπήρχε σε ένα μόνο χρώμα: λευκό. Πρώτα ήρθε λευκό. Στη συνέχεια ήρθαν τα κύρια χρώματα (κόκκινο, κίτρινο και μπλε). Αλλά αργότερα ήρθε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου (συν 50 περισσότερα!). Το 2000, μια μελέτη του Hasbro διαπίστωσε ότι τα τέσσερα πιο δημοφιλή χρώματα ήταν Rose Red, Garden Green, Blue Lagoon και Robin’s Egg Blue

Είναι φτιαγμένο με συστατικά τροφίμων. Ωστόσο, δεν ξέρουμε ακριβώς τι υπάρχει μέσα στη ζύμη. Γνωρίζουμε οτι: Η μη τοξική ζύμη είναι κυρίως ένα μείγμα νερού, αλατιού και αλευριού. Είναι επίσης χωρίς ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Υπάρχει ακόμη και μια σειρά Play-Doh για μεγάλα παιδιά. Τα περισσότερα παιχνίδια Play-Doh είναι κατασκευασμένα για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Μόλις το παιδί σας φτάσει στη δεύτερη τάξη, μπορεί να αισθανθεί μεγάλο για να παίξει με πλαστελίνες. Μπείτε στο Dohvinci, τη σειρά σχεδιαστικών κιτ Play-Doh για ηλικίες 6 ετών και άνω. Τα καβαλέτα τέχνης, τα στούντιο σχεδιασμού και τα στούντιο περιστροφής θα ζωντανέψουν τα όνειρα του παιδιού σας – και την αγάπη του χρώματος – στη ζωή.

Μπορεί να αφαιρεθεί από το χαλί πολύ εύκολα. Ευτυχώς, το Play-Doh μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθαρισμός. Για να το αφαιρέσετε από το χαλί, απλώς αφήστε τη ζύμη να στεγνώσει εντελώς και βγάλτε την με μια σκληρή βούρτσα. Αυτό ήταν παιδιά!

Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε άρωμα Play-Doh. Το άρωμα κυκλοφόρησε προς τιμήν της 50ης επετείου της πλαστελίνης – αλλά από τότε δεν έχει εγκαταλείψει την αγορά.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι Φαν. Όταν επισκέφτηκε νέους ασθενείς στο Great Ormond Street Hospital, ο πρίγκιπας Κάρολος συμμετείχε στο παιχνίδι παίζοντας με πράσινη ζύμη και έκανε χειροποίητα γλυπτά με τα παιδιά.

Υπάρχει ένα γλυπτό Play-Doh προς πώληση για 20 εκατομμύρια δολάρια. Το τεράστιο γλυπτό Play-Doh του διάσημου καλλιτέχνη Jeff Koons, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον γιο του, πήγε για δημοπρασία τον Μάιο του 2018 για μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ φαίνεται ρεαλιστικό, το γλυπτό κατασκευάστηκε με αλουμίνιο σε αυθεντικά χρώματα Play-Doh από το 1994.

Νέα προϊόντα Play-Doh κυκλοφορούν κάθε εποχή. Τι μπορείτε να κάνετε με αυτόν τον πολύχρωμο πηλό; Σχεδόν τα πάντα. Οι νέες εποχές απαιτούν νέα προϊόντα Play-Doh, συμπεριλαμβανομένου αυτού του ολοκαίνουριου Play-Doh Kitchen Creations Toaster set. Πέρα από την κλασική σειρά που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, το Play-Doh διαθέτει επίσης συγκεκριμένες συλλογές για κάθε παιδί : Kitchen Creations, Shape & Learn, Disney Jr. και πολλά άλλα.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.