ΝΗΠΙΟ 2-5 ΠΑΙΔΙ 6-12

Περάστε όμορφο και παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά σας, με αφορμή τα … χελιδόνια!

 

Η άνοιξη φτάνει επιτέλους και μαζί της έρχονται και τα αγαπημένα μας αποδημητικά πτηνά, τα γλυκά χελιδονάκια. Τί καλύτερο λοιπόν, από το να περάσουμε όμορφο και παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά μας, με αφορμή κατά κύριο λόγο τα … χελιδόνια!

Πόσο ζει ένα χελιδόνι;

Ο μέγιστος καταγεγραμμένος χρόνος είναι 8 έτη και 1 μήνας. Ο χρόνος ζωής ενός χελιδονιού εξαρτάται από παράγοντες όπως η ποιότητα και η ποσότητα της τροφής που λαμβάνει, η ικανότητά του να πραγματοποιήσει τα ταξίδια μετανάστευσης.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το χελιδόνι για να χτίσει τη φωλιά του;

Το χελιδόνι χτίζει τη νέα φωλιά του σε περίπου 3 εβδομάδες. Η διαδικασία είναι κοπιαστική. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τις φωλιές που έχουν χτίσει. Τα χελιδόνια επιστρέφουν στις φωλιές τους.

Που πάνε τα χελιδόνια το χειμώνα;

Μεταναστεύουν σε περιοχές τις Κεντρικής και Νότιας Αφρικής. Την άνοιξη επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Πόσα είδη χελιδονιών υπάρχουν;

Έχουν καταγραφεί 84 είδη χελιδονιών.

 

Στην Ελλάδα τα χελιδόνια τα αγαπάμε πολύ και τα παιδιά ακόμα περισσότερο!

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια τραγουδάκια που θα μπορούσαμε να μάθουμε στα παιδιά μας. Αν θέλετε επίσης να δείτε κάποιες χειροτεχνίες ώστε να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω για τα αγαπημένα μας χελιδόνια, πατήστε εδώ!

 

Αν θέλετε επίσης να δείτε κάποιες χειροτεχνίες ώστε να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω για τα αγαπημένα μας χελιδόνια, πατήστε εδώ!

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.