Τί είναι το Γέτι; Και γιατί λέει μονάχα «ακόμη»; Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε; Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού.

Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Η συγγραφέας σημειώνει:

Πολλοί από εσάς με ρωτάτε τι είναι το Γέτι. Στο βιβλίο μου είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού που λέει μονάχα μια λέξη… ακόμη! Γεννήθηκε από το Αγγλικό “Yet” που σημαίνει “ακόμη”, όμως δεν το έβγαλα εντελώς από τη φαντασία μου. Το Γέτι ή αλλιώς Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων είναι μυθικό ζώο, που προέρχεται από τους μύθους και τη λαογραφία του Θιβέτ. Κανείς δεν το έχει δει και οι σπάνιες “εμφανίσεις” του εξάπτουν την φαντασία (σίγουρα τη δική μου), αλλά παραμένει στη σφαίρα του θρύλου μαζί με τον Μεγαλοπόδαρο και το τέρας του Λοχ Νες.

Φυσικά το δικό μου Γέτι δεν έχει άλλα κοινά με τον μύθο, πέρα του ότι δεν το βλέπει κανείς. Είναι ένας φανταστικός φίλος και εμφανίζεται εκεί που τον έχουμε ανάγκη, να μας δώσει μια μικρή ώθηση για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είναι η φωνή μέσα μας, η πίστη στον εαυτό μας, που δεν μας αφήνει να εγκαταλείψουμε τη προσπάθεια. Εύχομαι να το αγαπήσετε, όπως το έχω αγαπήσει όλο αυτό τον καιρό και εγώ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκης σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Για 15 χρόνια ήταν συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και Διευθύνων Σύμβουλος στο αθλητικό κέντρο για παιδιά Sunny Sports Club.

Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκη και με τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια… αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες με τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon. Ακολούθησαν δύο ακόμα λευκώματα το Μια στιγμή και το Μια αγκαλιά. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Δώσε Λύση στο Μελίσσι και το 2020 το δεύτερο με τίτλο Το Κάτι τι;. Τον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο Γέτι, η δύναμη του ακόμη. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιταλικά. Έχει μια κόρη 11 ετών.

Για εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και ιδέες σχετικά με τα θέματα του βιβλίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαρίνας www.marinagioti.gr

Ηλικίες: 4+

Εκδόσεις Διόπτρα


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.