Οι ζωγραφιές και οι χρωματισμοί των παιδιών είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα τα παιδιά σας. Μέσα από τα σχέδιά τους μπορούμε να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά τους, πώς σχετίζονται με το περιβάλλον και ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Αν και η ερμηνεία των σχεδίων των παιδιών πρέπει να γίνει από έναν ειδικό, οι γονείς μπορούν επίσης να εξαγάγουν ορισμένα συμπεράσματα. Κατά την ερμηνεία των σχεδίων των παιδιών και του χρωματισμού σελίδων, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες, από τη θέση του σχεδίου έως το μέγεθος, μέσω πίεσης και χάραξης. Ωστόσο, η επιλογή χρώματος που χρησιμοποιείται από το παιδί θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναισθηματική του ανάπτυξη.

Ερμηνεία επιλογής χρώματος σε παιδική ζωγραφιά:

Πορτοκαλί: Εάν αυτό το πορτοκαλί κυριαρχεί στα σχέδια του παιδιού σας, είναι επειδή είναι ένα κοινωνικό και ενεργό παιδί που χρειάζεται επαφή με ανθρώπους και κινείται γρήγορα και παρορμητικά. Πιθανότατα έχετε μεγαλύτερη δυσκολία να εστιάσει σε μια εργασία και να απολαύσει τις πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες.

Μπλε: Το μπλε είναι το χρώμα της ηρεμίας, της ηρεμίας και της ισορροπίας. Τα ντροπαλά και εσωστρεφή παιδιά χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα ως κυρίαρχο στα σχέδιά τους, αλλά επίσης δείχνει ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο και στοχαστικό παιδί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περίσσεια του μπλε σε μερικές εικόνες μπορεί να κρύψει μια κατάσταση.

Πράσινο: Όπως το μπλε, το πράσινο μιλάει για ένα ήσυχο και πολύ ευαίσθητο παιδί. Ωστόσο, αυτή η ηρεμία μπορεί να ερμηνευτεί και ως κακή εάν χρησιμοποιείται για να χρωματίσει πράγματα που δεν είναι πράσινα.

Ροζ: Το ροζ δεν είναι αποκλειστικό για τα κορίτσια. Αγόρια και κορίτσια χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα περισσότερο από άλλα, όταν πρόκειται για παιδιά που ονειρεύονται, που τους αρέσει να ζουν σε φανταστικούς κόσμους. Μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη απόδρασης από την πραγματικότητα ή να είναι ένα σημάδι δημιουργικότητας.

Κίτρινο: Αυτό το χρώμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό μιλάει για ένα κοινωνικό, χαρούμενο και ζωντανό παιδί. Ωστόσο, εάν η χρήση του κίτρινου χρώματος είναι υπερβολική, η εικόνα μπορεί να μας λέει για τις εντάσεις στο περιβάλλον τους ή τις συναισθηματικές συγκρούσεις.

Κόκκινο: Είναι ένα πολύ κοινό χρώμα στα σχέδια των παιδιών στην έντασή του. Χρησιμοποιώντας το φειδωλά, μιλάμε για ένα παιδί με υψηλή ενέργεια και πολύ παθιασμένο. Αλλά αν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ μπορεί να δείξει κάποια ανισορροπία, εχθρότητα και επιθετικότητα.

Καφέ: Το καφέ χρώμα είναι το χρώμα που χρησιμοποιούν τα περισσότερα παιδιά λογικά και συνετά. Εάν χρησιμοποιείται υπερβολικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδί έχει χαθεί απο την παιδική ηλικία συγκλονισμένο από μη κατάλληλες ηλικιακές ευθύνες.

Μωβ: Αυτό το χρώμα, που συμβολίζει την πνευματικότητα, μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτό είναι ένα παιδί που κυριαρχείται από μελαγχολία. Εάν χρησιμοποιείται ως το κυρίαρχο χρώμα σε ένα σχέδιο, μιλάει για τη ζωτική δυσαρέσκεια του παιδιού, κάτι που πρέπει να σταματήσουμε σύντομα.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.