Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ποπός μου δεν έκατσε τον καναπέ σχεδόν καθόλου! Έκανα συνεχώς πράγματα για τα παιδιά. Όλες θέλουμε να είμαστε σουπερ μαμάδες, και να φροντίζουμε κάθε ανάγκη των παιδιών μας, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά υγιές για τα παιδιά ή για εμάς. Κάθισα με τη Σοφία, μητέρα τριών παιδιών, (σύντομα τεσσάρων παιδιών), που είναι ειδικός συναισθηματικής νοημοσύνης. Μας είπε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να μεγαλώσουμε ανεξάρτητα παιδιά:

Μπορούν να το πάρουν μόνα τους; Εάν τα παιδιά μου με ρωτούν για κάτι, ρωτώ τον εαυτό μου, “Μπορούν να το πάρουν μόνα τους;και αν όχι, γιατί όχι; “ Μερικές φορές το μικρό σας δεν μπορεί να φτάσει στο νερό, οπότε πρέπει να σηκώνεστε για να του δίνετε νερό όλη την ημέρα. Αντ ‘αυτού, βάλτε το σε μια κανάτα και βάλτε το χαμηλά κάπου που να το φτάνει (σε κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι ή ράφι). Θα είναι τόσο χαρούμενα γιατί θα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Το ίδιο πράγμα με ποτήρια, μπολ, πιάτα. Έβαλα ακόμη και τα μαντηλάκια χαμηλά, γιατί στα παιδιά μου αρέσει πραγματικά να καθαρίζουν τις βρωμιές όταν μπορούν να πιάσουν μαντηλάκια.

Περιορίστε τον εθισμό στα σνακ. Τα σνακ είναι υπέροχα, αλλά η νούμερο ένα ερώτηση στο σπίτι μου είναι “μπορώ να έχω ένα κομμάτι κέικ;” Το αστείο είναι ότι αυτήν την ερώτηση έρχεται συνήθως αμέσως μετά το γεύμα. Εδώ είναι η λύση: βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας τρώνε αρκετά μεγάλα γεύματα ή απλώς ολοκληρώνουν ό, τι έχουν μπροστά τους. Να είστε πολύ σαφείς και συνεπείς για το πότε είναι οι ώρες γεύματος και πότε είναι οι ώρες σνακ. Εάν έχετε πολλά παιδιά, φροντίστε να τρώνε όλα απο ένα σνακ ταυτόχρονα.

Κάντε την Εκκαθάριση προϋπόθεση. Εκτός από όλα τα αιτήματα για σνακ και χυμούς στο σπίτι μου, πάντα καθαρίζω κάτι που έχουν κάνει τα παιδιά μου. Κάθε φορά που ζητούν κάτι ζητήστε τους να καθαρίσουν πρώτα τη βρωμιά ή την ακαταστασία τους. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αποτελεσματικοί και γρήγοροι είναι στον καθαρισμό όταν έχουν κίνητρο από κάτι που θέλουν αμέσως εκείνη τη στιγμή.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.