Συχνά επικεντρωνόμαστε στο τι μπορεί να κάνει ένα κορίτσι για να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη προσοχή, οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής κ.λπ. Τους διδάσκουμε ότι εάν κάνουν λάθος (στέλνουν φωτογραφίες, ντύνονται προκλητικά κ.λπ.) πιθανότατα θα καταλήξουν να έχουν μία κακή φήμη. Δεν φέρουν όμως την ευθύνη και τα δύο μέρη; Τα αγόρια έχουν εξίσου ευθύνη όσον αφορά τη μεταχείριση των γυναικών με τον τρόπο που θέλουν και αξίζει να τους αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι τόσο κοινό όσο θα έπρεπε. Πρέπει και οι γονείς να μάθουν τους νέους άνδρες για να σέβονται τις γυναίκες τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι ο γιος σου είναι υπερβολικά στοργικός με ένα κορίτσι στην τάξη του. Είναι οκτώ χρονών, οπότε δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό. Ίσως νομίζετε ότι είναι χαριτωμένο. Ωστόσο, το μικρό κορίτσι στην τάξη του το μισεί. Του είπε πολλές φορές να την αφήσει ήσυχη, αλλά δεν το κάνει. Αν και δεν είναι βία, είναι σίγουρα ασέβεια. Αυτό το είδος ασεβείας απέναντι στα κορίτσια και τα όριά τους είναι το είδος του σεβασμού που μπορεί να κλιμακωθεί σε βία και ακόμη και κακοποίηση.

Αγόρια κάτω των 5 ετών: Διδάξτε με παράδειγμα. Εάν δείχνετε σεβασμό – ειδικά αν είστε πατέρας – διδάσκετε σεβασμό. Ο σεβασμός σημαίνει ότι δείχνετε σεβασμό σε όλους, ειδικά στις γυναίκες. Μην κακοχαρακτηρίζετε μία γυναίκα, ούτε για αστείο. Μην χτυπάτε ποτέ ούτε απειλείτε μια γυναίκα. Ακούστε και σεβαστείτε τις απόψεις και τις ιδέες των γυναικών γύρω σας. Μιλάτε ευγενικά. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διαμορφώσουμε τον σεβασμό. Ποτέ μην μιλάτε άσκοπα σκληρά σε ένα παιδί ή έναν ενήλικα, ανεξάρτητα από το φύλο. Διδάξτε τα παιδιά σας να είναι χρήσιμα και βοηθήστε τα να αναγνωρίσουν πότε κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά του.

Αγόρια ηλικίας 5-12 ετών: Όλα από την προηγούμενη ενότητα ισχύουν ακόμη για αυτά τα αγόρια. Ωστόσο, αυτή η ηλικιακή ομάδα παρουσιάζει ένα νέο σύνολο προκλήσεων για εσάς. Καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνονται μια πολύ μεγαλύτερη παρουσία στη ζωή του γιου σας, πρέπει να παρακολουθείται με συνέπεια. Η βία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πολύ διαδεδομένη και ενώ το 5χρονο ή το 6χρονο παιδί σας μπορεί να μην δείχνει ενδιαφέρον, το 9 ή το 10 χρονών παιδί σας δείχνει. Μην παρακολουθείτε βίαιες εκπομπές – αυτές οι εκπομπές προκαλούν επιθετικότητα και μπορούν να επιδεινώσουν τις βίαιες τάσεις στο παιδί σας. Η ίδια φιλοσοφία ισχύει για προγράμματα με άσεμνο σεξουαλικό περιεχόμενο. Προετοιμαστείτε για πορνογραφία. Όταν ο γιος σας είναι 8 ή 9, πρέπει να τον προειδοποιήσετε για την πορνογραφία. Η μέση ηλικία έκθεσης σε πορνό είναι 11 ετών, οπότε πρέπει να προ-οπλίσετε το παιδί σας. Πείτε στο παιδί σας για την ύπαρξη πορνογραφίας. Πείτε τους ότι οι άλλοι μπορεί να θέλουν να τους το δείξουν επειδή μπορεί να πιστεύουν ότι είναι αστείο – αλλά δεν είναι. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι δεν είναι αληθινό και δεν αντανακλά αυτό που θέλουν οι άνθρωποι σε μια υγιή και στοργική σχέση. Η στάση ότι είναι κάτι που «κάνουν όλα τα αγόρια» συμβάλλει στο πολιτιστικό μας πρόβλημα του σεβασμού και της ενδοοικογενειακής βίας. Ενημερώστε τους γιους σας ότι πρέπει να σας μιλήσουν εάν κάποιος προσπαθήσει να τους δείξει πορνό. Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε συνομιλίες σχετικά με αυτό το ζήτημα ασέβειας. Εάν ο γιος σας μαρτυρήσει παραδείγματα ασέβειας, ρωτήστε τον πώς πιστεύει ότι αισθάνονται τα θύματα. Αυτά τα είδη συνομιλιών διδάσκουν ενσυναίσθηση.

Αγόρια ηλικίας 12-18 ετών: Ο γιος σας πρέπει να διδαχθεί τις ακόλουθες έννοιες στα εφηβικά του χρόνια, εκτός από τα παραδείγματα που περιγράφονται παραπάνω (ειδικά αυτά που αφορούν τη χρήση μέσων και πορνό).

ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ. Διδάξτε στον γιο σας για υγιείς σχέσεις και πώς να εκφράσετε την αγάπη με έναν κανονικό και λειτουργικό τρόπο. Πρέπει να καταλάβουν ότι η αγάπη είναι κάτι περισσότερο από το σεξ. Διδάξτε στο γιο σας ότι δεν μπορεί να διαχωρίζει το φύλο και τη συμπεριφορά.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ. ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ. Οποιαδήποτε μορφή όχι σημαίνει όχι. Η συγκατάθεση πρέπει να είναι μια συνεχής συζήτηση. Το ναι μία φορά δεν σημαίνει ότι η απάντηση είναι ναι κάθε φορά.

ΟΡΙΑ. Πείτε τους ότι δεν επιτρέπεται η βίαιη πορνογραφία και διδάξτε τους γιατί. Σύμφωνα με στατιστικές, το 100% των αγοριών έχουν δει κάποια μορφή βίαιης πορνογραφίας έως την ηλικία των 15 ετών.

ΣΕΞΙΣΜΟΣ. Εάν καταλάβετε ότι ο γιος σας επικρίνει τις γυναίκες με τη μορφή ενός αστείου για την οδήγησή τους, ή τις μαθηματικές ικανότητές τους ή παρόμοια θέματα με το φύλο, επιπλήξτε τους. Ο σεξισμός δεν είναι αστείος.

Τελικά, είναι τα πράγματα που κάνετε, περισσότερο από τις λέξεις που λέτε, που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στον γιο σας.

Αυτά που κάνουν οι άντρες στη ζωή του γιου σας, θα θέσει τον τόνο για αυτό που ο γιος σας πιστεύει ότι είναι αποδεκτή συμπεριφορά έναντι των γυναικών. Γι ‘αυτό, περιβάλλετε τους γιους σας – με υπέροχους άντρες. Γίνετε υπέροχο παράδειγμα και διδάξτε τους καλά.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.