Όταν κάνετε έρευνα σχετικά με το πώς να εκπαιδεύσετε το παιδί σας να κόψει την πάνα, είναι εύκολο να προετοιμαστείτε για μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Οι γονείς προσφέρουν γρήγορες συμβουλές, αλλά μερικές φορές φαίνεται σαν να καυχιούνται για το πόσο γρήγορα ήταν για αυτούς. Σίγουρα, ορισμένοι γονείς μπορεί να χρειαστούν μόνο τρεις μέρες για να εκπαιδεύσουν το παιδί τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε, και σίγουρα δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος με εσάς ή το παιδί σας εάν χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Εάν θέλετε να επιτύχετε έναν πιο ρεαλιστικό στόχο, δοκιμάστε να ορίσετε μια εβδομάδα ως βασική γραμμή, ενώ συνειδητοποιείστε ότι μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Όσο καιρό χρειάζεται, θα είστε προετοιμασμένοι.

Τα ακόλουθα είναι μόνο μερικά σημάδια ετοιμότητας:

  • Ενδιαφέρεται για το γιογιό ή χρησιμοποιεί εσώρουχα.
  • Μπορεί να γδυθεί και να ντυθεί με λίγη ή καθόλου βοήθεια.
  • Μιμείται τη γονική συμπεριφορά ή τη συμπεριφορά των μεγαλύτερων αδελφών.
  • Είναι σε θέση να ακολουθήσει απλές οδηγίες.
  • Είναι σε θέση να σας πει πότε η πάνα του είναι βρώμικη.

Εξοπλισμός:

Δεν έχει σημασία τι είδους καρέκλα παίρνετε, αρκεί να ενδιαφέρει το παιδί σας. Θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα γιογιό κάθισμα που πηγαίνει ακριβώς στην τουαλέτα ή ένα κλασικό γιογιό που θα χρησιμοποιήσει το παιδί σας στο πάτωμα. Ξεκινήστε περιορίζοντας τις επιλογές και έπειτα δίνοντας στο παιδί σας μερικές επιλογές. Πάρτε το παιδί σας στο κατάστημα και αφήστε το να διαλέξει καινούργια εσώρουχα «μεγάλου παιδιού». Μερικά παιδιά το απολαμβάνουν πραγματικά. Η διαδικασία τους δίνει επίσης λίγο έλεγχο στην υπόθεση, κάτι που τον βοηθά να γίνει λιγότερο τρομακτικό.

Ζητήστε Βοήθεια:

Εάν υπάρχει κάποιος άλλος που προσέχει το παιδί σας, πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει καθηγητές παιδικής μέριμνας, μπέιμπι σίτερ και άλλα μέλη της οικογένειας. Ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν, καθώς τα μικρά παιδιά κοιτάζουν συχνά τους αδελφούς και τις αδελφές τους και αντιγράφουν τις συμπεριφορές τους.

Αρχίστε να Επαινείτε:

Ακόμα κι αν δεν είναι το στυλ σας για να ενθουσιαστείτε με το κατούρημα, θα πρέπει να το κάνετε. Ένας μικρός έπαινος βοηθά πολύ όταν η εκπαίδευση τουαλέτας ξεκινάει. Κάντε ένα βήμα παραπέρα ενσωματώνοντας αυτοκόλλητα, απολαύσεις και βραβεία και έχετε μια συνταγή επιτυχίας. Ωστόσο, μην παρασυρθείτε με τις ανταμοιβές. Μόλις το παιδί σας συνειδητοποιήσει ότι δεν παίρνει ένα νέο φορτηγό παιχνιδιών κάθε φορά που χρησιμοποιεί το γιογιό, θα σταματήσει να συνεργάζεται. Λοιπόν, κρατήστε το απλό, και μόνο οτι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Δάγκωσε τη Γλώσσα σου:

Θα συμβούν ατυχήματα και θα απογοητευτείτε. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να επιπλήξετε το παιδί σας για ατύχημα. Ειδικοί συνιστούν να απομακρυνθείτε μόλις νιώσετε τον θυμό να ξεχειλίζει, να πάρετε μια βαθιά ανάσα, να επανεκτιμήσετε τη στρατηγική σας και μετά να επιστρέψετε στη σκηνή με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Μην το βάζεις κάτω:

Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για την πλήρη ασήμαντη εκπαίδευση ενός παιδιού είναι τρεις μήνες. Ακόμα κι αν είστε επιτυχημένοι μέσα σε μια εβδομάδα, τα ατυχήματα είναι πιθανό να συμβούν μετά από αυτό. Εάν εγκαταλείψετε, στέλνετε ένα μήνυμα στο παιδί σας ότι του επιτρέπεται να παραιτηθεί.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.