Όλοι μας έχουμε τύψεις για τον τρόπο που μιλήσαμε στο παιδί μας όταν είμασταν κουρασμένοι, για το “οχι” που είπαμε όταν μας πρότειναν να παίξουμε μαζί, για το οτι ίσως αντιδράσαμε υπερβολικά σε κάτι που δεν ήταν σημαντικό.

Φυσικά και θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι γονείς του κόσμου. Καλύτερος γονιός του κόσμου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Είμαστε όλοι άνθρωποι και κανείς δεν είναι τέλειος.

Υπάρχουν όμως τρόποι να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε. Παρακάτω, ακολουθεί ένα 5ήμερο challenge για να μας βοηθήσει να γίνουμε λίγο καλύτεροι.

ΗΜΕΡΑ 1: Χαμογέλα.

Προσπάθησε να ρίχνεις ένα χαμόγελο στο παιδί σου κάθε φορά που διασταυρώνονται τα βλέμματά σας. Άφησε το χαμόγελο σου να είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν απο σενα το πρωί και που θα λαμβάνουν όλη μέρα.

ΗΜΕΡΑ 2: Μίλα όμορφα.

Ακόμαι και εάν θέλεις να ουρλιάξεις τόσο πολύ που θα σε ακούσει όλη η γειτονιά, προσπάθησε σήμερα να καταυνάσεις τους τόνους. Εάν τα παιδιά σας μιλήσουν απότομα ή φωνάξουν, με ήρεμο τρόπο πείτε τους να μιλήσουν ήρεμα για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε.

ΗΜΕΡΑ 3: Πες αυτό που θες.

Όταν θέλεις να κάνει κάτι το παιδί, μίλησε του και ζήτησε το ήρεμα και όμορφα σαν να απευθύνεσαι σε ενήλικα.

ΗΜΕΡΑ 4: Ζήτα Βοήθεια.

Μην είσαι θύμα. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια στην καθημερινότητά σου και δεν την έχεις, ζήτα την έστω και για μισή ώρα. Απο κάποιον που εμπιστεύεσαι. Ακόμαι και εαν αυτή η βοήθεια είναι να έρθει για είκοσι λεπτά η γειτόνισσα για να μπορέσεις να λουστείς με την ησυχία σου, ή εάν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις και ζητάς απο κάποιον άλλον φαγητό για εκείνη τη μέρα.

ΗΜΕΡΑ 5: Ποιά είναι τα παιδιά σου.

Κάτσε και σημείωσε ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού σου όσον αφορά τις αδυναμίες τους, τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους κτλ. Παρατήρησε τα χωρίς να εθελοτυφλείς και με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβεις που πρέπει να είσαι πιο ελαστική και που όχι ανάλογα.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.