Μία Μαμά δύο παιδιών, αποκάλυψε ότι δεν αγοράζει τα παιδιά της χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς φτιάχνει εκείνη τα δώρα τους από σκουπίδια άλλων ανθρώπων. Η πρώην δασκάλα Polly Aktar, 28 ετών, δεν θέλει τα παιδιά της να είναι κακομαθημένα, γι ‘αυτό κάνει Χριστούγεννιάτικα δώρα χωρίς να ξοδέψει καθόλου χρήματα, χρησιμοποιώντας απορρίμματα χαρτονιού.

Τα παιδιά της, Ο Idris, τεσσάρων ετών και Ilyas, έξι μηνών, χρησιμοποιούν τις καθημερινές τους βόλτες στο πάρκο για να βρουν τα «παιχνίδια» τους για την ημέρα – μαζεύοντας κουτιά από χαρτόνι που έχουν απομακρυνθεί από γωνιακά καταστήματα ή σε κάδους ανακύκλωσης γειτόνων. Η Polly, λέει ότι προσφέρει ώρες διασκέδασης – και οτι αποταμιεύει και αρκετά χρήματα με αυτόν τον τρόπο. «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα βρουν την ιδέα να μην ξοδέψουν χρήματα στα δώρα των παιδιών σας και να τους δώσουν σπασμένο χαρτόνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σοκαριστικό, αλλά για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό. Από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα, ο σύζυγός μου Hasam, 30 ετών, και εγώ, έχουμε διδάξει τον γιο μας να σκέφτεται κυριολεκτικά έξω από το κουτί».

Οι δημιουργίες χαρτονιού της Polly έχουν επιτυχία στο Instagram, με χιλιάδες μητέρες να ζητούν συμβουλές. Λέει: “Φέτος δεν αγοράζω δώρα για τα παιδιά. Είναι χαρτόνι και χαρτοταινία για αυτούς, τα μάτια τους θα συνεχίσουν να αστράφτουν απο χαρά. Αυτό δεν έχει σχέση με το να έχεις εμμονή με την εξοικονόμηση χρημάτων ή να είσαι εγωιστής, αλλά για να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, ώστε να μην είναι κακομαθημένα. Όταν λέω στους ανθρώπους ότι δεν αγοράζω τα πιο πρόσφατα παιχνίδια που πρέπει να έχουν, οι περισσότεροι είναι σοκαρισμένοι – μέχρι να δουν τι κάνω.”

Συνεχίζει: “Συλλέγουμε χαρτόνι από τοπικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κάδους ανακύκλωσης – είναι όλα δωρεάν. “Το σκουπίζουμε και το στεγνώνουμε, ώστε να είναι καθαρό και έτοιμο για χρήση. Οι τοπικοί μας ιδιοκτήτες καταστημάτων ζητούν ακόμη και να δουν τις φωτογραφίες από αυτά που έχουμε φτιάξει. Λατρεύουν το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε τα κουτιά τους”.

Για τα Χριστούγεννα, ο Idris ζήτησε ένα γκαράζ στάθμευσης Lego – το οποίο η μαμά του λέει “θα κόστιζε μια περιουσία”. Παρόμοια σετ Lego πωλούνται μεταξύ 150 και 300 £ καινούργια – αλλά η έξυπνη Polly βρήκε μια εικόνα του πολυώροφου χώρου στάθμευσης και το δημιούργησε από το χαρτόνι. Ξεκίνησε με πάνελ από χαρτόνι, σχεδίασε και έκοψε τμήματα με τη βοήθεια του γιου της, και στη συνέχεια συγκέντρωσαν το χώρο στάθμευσης με σήραγγες και δρόμους.

Λέει: «Ο Idris έπαιζε μαζί του για εβδομάδες. Όταν ήθελε μια προσθήκη, απλά προσθέσαμε επιπλέον επίπεδα ή περισσότερους δρόμους. «Τότε το μετατρέψαμε σε αγωνιστικό κύκλωμα χρησιμοποιώντας ψαλίδι και ταινία.»

Το ζευγάρι δημιούργησε επίσης μια κουζίνα από χαρτόνι, χρησιμοποιώντας παλιά κουτιά από το τοπικό σούπερ μάρκετ, με μαγειρικές εστίες και ντουλάπια.

Έφτιαξαν το εμβληματικό Tower Bridge του Λονδίνου από κουτιά δημητριακών για να σηματοδοτήσουν ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα, κάτι που εξακολουθεί να παίζει καθημερινά.

Ο Idris έχει ακόμη και το δικό του αεροπλάνο RAF κατασκευασμένο από χαρτόνι και παλιά εφημερίδα και ένα χαρτόνι “play shop”. Ο Idris έχει το δικό του αεροπλάνο RAF (Royal Air Force) με το οποίο του αρέσει να παίζει.

“Είμαι από μια οικογένεια πέντε παιδιών, οπότε έμαθα πώς να είμαι λιτή. Οι γονείς μου δεν μας αγόρασαν πολλά παιχνίδια, αλλά θα μας έδιναν κουτιά και είδη χειροτεχνίας από νεαρή ηλικία, θα τα χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια. Είναι κάτι που έκανε και ο σύζυγός μου ως παιδί, μας δίδαξε και την αξία να κάνεις τη δική σου διασκέδαση. Ως δασκάλα, έμαθα πόσο τα παιδιά άρεσαν να τους δείχνω πώς να μετατρέψουν ένα βασικό κουτί σε παιχνίδι – μπορεί να προσφέρει ώρες διασκέδασης. Ο χρόνος μου είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορώ να δώσω στα παιδιά μου.”

Πηγή: The Sun.co.uk


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.