Πώς μαθαίνουν τα παιδιά από τις μαριονέτες; Μπορεί να σας εκπλήσσει ως γονέας το ότι τα παιδιά μαθαίνουν πολλά από το κουκλοθέατρο. Αυτά τα φορητά παιχνίδια έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και πολλά άλλα.

Γλωσσική ανάπτυξη

Τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν «συνομιλίες» με μια μαριονέτα. Κάθε λεκτική αλληλεπίδραση με τη μαριονέτα τους ενθαρρύνει την ανάπτυξη της γλώσσας. Τα παιδιά που είναι γενικά ντροπαλά επωφελούνται πραγματικά από την ευκαιρία του να αφήσουν τη μαριονέτα να είναι η “φωνή” τους. Είναι επίσης δυνατή η συνομιλία μεταξύ δύο μαριονετών. Το να έχετε μια μαριονέτα σε κάθε χέρι επιτρέπει στο κουκλοθέατρο να υπάρχει διάλογος μεταξύ δύο χαρακτήρων μαριονέτας.

Κοινωνική ανάπτυξη

Το ντροπαλό παιδί, ή το μικρό παιδί που εξακολουθεί να μαθαίνει κοινωνικές δεξιότητες, έχει την ευκαιρία να είναι πιο κοινωνικό μέσω του κουκλοθέατρου. Η μαριονέτα γίνεται εκπρόσωπος της ομάδας. Μια μαριονέτα μπορεί να είναι η φωνή που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση τρόπων ή άλλων κοινωνικών δεξιοτήτων. Η μαριονέτα γίνεται εκπαιδευτής και τα παιδιά απολαμβάνουν συχνά να ακούνε τη μαριονέτα να τους διδάσκει να είναι κοινωνικά. Δεν είναι η φωνή της μαμάς ή του μπαμπά που θέτει τους κανόνες ξανά, αλλά ένας αστείος χαρακτήρας.

Συναισθηματική ανάπτυξη

Οι μαριονέτες μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τις μαριονέτες καθώς μοιράζονται την ικανότητά τους να είναι ευτυχισμένοι, λυπημένοι, θυμωμένοι, αστείοι ή ζηλεύουν. Τα παιδιά μπορούν επίσης να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα χωρίς να αναστατώσουν κανέναν. Η μαριονέτα τους είναι αυτός που αισθάνεται αυτά τα συναισθήματα. Το παιχνίδι με τα συναισθήματα των μαριονετών βοηθά στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών της ενσυναίσθησης.

Δεξιότητες ακρόασης.

Οι μαριονέτες είναι σπουδαίοι δάσκαλοι. Η μαριονέτα στο χέρι σας μπορεί να ενθαρρύνει το παιδί σας να υπακούσει καθώς δίνει οδηγίες ή λέει μια ιστορία. Οι μαριονέτες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν ποιήματα και τραγούδια για το σχολείο.

Λεπτή Κινητικότητα

Υπάρχουν ορισμένες κινητικές δεξιότητες που τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν παίζοντας με μαριονέτες. Η λεπτή κίνηση που απαιτείται για να φορέσει μια μαριονέτα στο χέρι ή στα δάχτυλα βοηθά στην επιδεξιότητα και η χρήση των δακτύλων για τον χειρισμό της μαριονέτας βελτιώνει την λεπτή κινητικότητα και τον συντονισμό.

Δημιουργία αυτοπεποίθησης

Η τοποθέτηση μιας παράστασης κουκλοθέατρου συμβαίνει συχνά αυθόρμητα όταν τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε μαριονέτες. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να δούμε πώς τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω της πράξης χειρισμού μιας μαριονέτας. Όσο αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους, διασκεδάζουν μλεσω κουκλοθέατρου την οικογένεια ή τους φίλους τους. Η μαριονέτα είναι το επίκεντρο και το παιδί γίνεται πιο σίγουρο να μιλήσει μπροστά σε άλλους ανθρώπους με τη βοήθεια της μαριονέτας.

Δημιουργικότητα

Οι μαριονέτες ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα σε διάφορα επίπεδα. Η δημιουργία των δικών σας μαριονετών από παλιές κάλτσες ή χάρτινες σακούλες είναι ακριβώς το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργηκότητα. Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες τρόποι για να δημιουργήσετε τους δικούς σας χαρακτήρες μαριονετών.

Αφήγηση ιστοριών

Η αφήγηση ζωντανεύει με μαριονέτες. Η αφήγηση αγαπημένων παραμυθιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια παράσταση κουκλοθέατρου. Μαθαίνοντας πώς να επαναλαμβάνω μία ιστορία, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, βοηθάει στις δεξιότητες μνήμης. Οι μαριονέτες προσφέρονται για να είναι οι χαρακτήρες στις ιστορίες σας και επιτρέπουν στο παιδί σας να συμμετάσχει στη δράση.

Διασκέδαση Παντού

Η τοποθέτηση μιας αγαπημένης μαριονέτας στην τσάντα σας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να παρέχετε ψυχαγωγία όταν τη χρειάζεστε. Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε την αίθουσα αναμονής του γιατρού, μια μαριονέτα και ένα βιβλίο μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.