• Το παιχνίδι αμφίεσης βοηθάει τον εγκέφαλο και τη μνήμη του παιδιού σας. Απαιτεί από τα παιδιά να θυμούνται τι έχουν δει ή ακούσει για να μπουν στο ρόλο. Θυμούνται τις λεπτομέρειες ενός παραμυθιού που έχουν ακούσει πριν το παίξουν.
  • Όταν ένα παιδί ασχολείται με το παιχνίδι ρόλων, το βοηθά να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός άλλου, γεγονός που αυξάνει την ενσυναίσθηση – είτε προσποιείται ότι είναι γονέας που φροντίζει ένα μωρό, γιατρό που φροντίζει έναν τραυματισμένο ασθενή ή πυροσβέστη που σβήνει μια φωτιά. Το παιχνίδι ρόλου βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν το ρόλο που παίζουν οι βοηθοί στη ζωή μας.
  • Τα παιδιά αντιμετωπίζουν συνεχώς τρομακτικές καταστάσεις που δεν καταλαβαίνουν – είτε παρακολουθούν ατύχημα στην πραγματική ζωή είτε βλέπουν βίαιες εικόνες στην τηλεόραση. Τα παιδιά επεξεργάζονται τους φόβους τους μέσω του παιχνιδιού, το οποίο τους βοηθά να κατανοήσουν τον κόσμο και να ξεπεράσουν τα συναισθήματά τους. Επιτρέποντας στα παιδιά να εκπληρώσουν τους φόβους τους μέσω ντυσίματος και παιχνιδιού ρόλων, βοηθάμε τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.
  • Όταν τα παιδιά επιλέγουν να υποδηθούν συγκεκριμένους χαρακτήρες, είναι σε θέση να εξερευνήσουν διαφορετικές ταυτότητες φύλου και τις συμπεριφορές αυτών των χαρακτήρων. Ενώ τα αγόρια συχνά θέλουν να είναι υπερήρωες, πυροσβέστες ή πειρατές, και τα κορίτσια συχνά θέλουν να είναι νεράιδες και πριγκίπισσες, είναι φυσιολογικό και υγιές για τα παιδιά να δοκιμάζουν διαφορετικούς ρόλους φύλου καθώς μαθαίνουν για τον κόσμο. Ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να γελοιοποιείται επειδή προσποιείται ότι είναι διαφορετικό φύλο.
  • Τα παιδιά είναι μιμούνται απο τη φύση τους. Μαθαίνουν για τον κόσμο μιμούνται τις ζωές των ενηλίκων και άλλων γύρω τους. Μέσα από το ντύσιμο και το δραματικό παιχνίδι ρόλων, τα παιδιά εξερευνούν τη ζωή άλλων ανθρώπων και μιμούνται τις πράξεις, τα συναισθήματα και τα λόγια τους.
  • Το παιχνίδι αμφίεσης ενθαρρύνει τη συνεργασία και τη σειρά. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να διαπραγματεύονται καθώς συμφωνούν σε ιστορίες και κανόνες. Αναπτύσσουν το ενδιαφέρον για τους άλλους και μαθαίνουν πώς να δίνουν και να παίρνουν.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.