ΟΙ BadMoms ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...

Οι BadMoms γνωρίζουν το υπέροχο ζευγάρι πίσω από το ταξιδιωτικό blog “WortheveryMile.com”

O Στρατής και η Αλίκη, είναι δύο νέα παιδιά, που μοιράζονται την αγάπη τους για τα ταξίδια, την δίψα τους για νέες εμπειρίες και την επιθυμία τους να τα μοιραστούν όλα αυτά με τον κόσμο. Μέσα από το blog τους wortheverymile.com μας βάζουν στον κόσμο τους, που είναι γεμάτος από εικόνες, μυρωδιές και μονοπάτια από όλον τον κόσμο.

Η Αλίκη μίλησε στο BadMoms.gr για το πώς ξεκίνησαν το travel blogging, για τα μέρη που τους έχουν μείνει αξέχαστα και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Είστε ζευγάρι αρκετό καιρό. Τα ταξίδια τα ξεκινήσατε μαζί ή ανέκαθεν υπήρχε το μικρόβιο ;

Και πριν γνωριστούμε ταξιδεύαμε πολύ συχνά. Όταν γνωριστήκαμε με τον Στρατή όμως, δέσαμε πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα. Μοιραζόμασταν τον ενθουσιασμό μας για νέες εμπειρίες και νέα μέρη. Να φανταστείς το πρώτο μας ταξίδι, σαν πολύ φρέσκο ζευγάρι, ήταν τουρ με την μηχανή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το blogging ήρθε μετά από κουβέντες που είχαμε σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε τις εμπειρίες μας αυτές, με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι και αλλιώς ανεβάζαμε φωτογραφίες από τα μέρη που επισκεπτόμασταν και μοιραζόμασταν το πάθος μας για αυτά στα social media. Σκεφτήκαμε λοιπόν να το κάνουμε λίγο πιο στοχευμένα με ένα blog. Είναι πολύ ωραίο να διευρύνεις τους ορίζοντές σου μέσω των ταξιδιών και είναι ακόμα καλύτερο να εμπνέεις και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ποιά είναι η πιο δυνατή εμπειρία που έχεις ζήσει σε κάποιο από τα ταξίδια σου στο εξωτερικό ή την Ελλάδα και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Δεν μπορώ να διαλέξω μόνο μια. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ τα ταξίδια που κάναμε εκτός Ευρώπης. Στην Αίγυπτο, στο Κάιρο, ήταν ανεπανάληπτα. Οι άνθρωποι εκεί δεν είναι συνηθισμένοι στον τουρισμό και νιώθαμε σαν να είμαστε διάσημοι γιατί μας ζητούσαν συνεχώς να βγάλουμε φωτογραφίες. Τα φαγήτο της χώρας, η ιστορία της, ο κόσμος, ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Συχνά το αναπολούμε λέγοντας για παράδειγμα ” Θυμάσαι τότε που ήμασταν στην αγορά του ΑλΧαλίλ και μας είχαν κάνει την προσφορά για το τάδε βραχιόλι;” Αξέχαστο ταξίδι πραγματικά. Το δεύτερο σε σειρά, θα έπρεπε να πω πως είναι, αυτό που είχαμε κάνει στην Νέα Υόρκη. Την επισκεφθήκαμε πριν δύο χρόνια και εκεί έγινε και η πρόταση γάμου, άρα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Σε ποιά χώρα του εξωτερικού θα μπορούσατε να μείνετε μόνιμα πιστεύεις;

Στην Ευρώπη θα μπορούσαμε παντού. Εκτός Ευρώπης νομίζω θα μπορούσαμε στην Νέα Υόρκη αλλά και στην Ταϋλάνδη, την οποία λατρεύουμε. Είναι γεμάτη από πολιτισμό, χρώματα και εικόνες. Ειδικά στα Phi Phi Islands μας εντυπωσίασαν οι ξέγνοιαστοι ρυθμοί της ζωής, ο κόσμος, το φαγητό. Έχουμε ανθρώπους εκεί που τους έχουμε βάλει πραγματικά στην καρδιά μας.

Ποιό είναι το επόμενο ταξίδι που έχετε προγραμματίσει για την μετά Covid εποχή;

Στην Καππαδοκία. Έχουμε προγραμματίσει τα πάντα και απλά περιμένουμε να ανοίξουν οι πτήσεις και να μειωθούν τα μέτρα. Έχουμε και άλλα ταξίδια βέβαια, τα οποία έχουμε οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπως ένα road trip σε Ιταλία και Ισπανία, που περιμένει την στιγμή του.

Εάν στο μέλλον προκύψει ένα παιδάκι, πόσο εύκολα πιστεύεις πως θα μπορούσατε να συνέχισετε να ταξιδεύετε με τον ίδιο ρυθμό;

Σίγουρα υπάρχουν παραπάνω ευθύνες με την ύπαρξη ενός μικρού παιδιού. Αλλά όπως ταξιδεύουμε τώρα, θα συνεχίσουμε και με το παιδί μας αργότερα, αφού θα θέλαμε να έχει εμπειρίες από μικρό, να ανοίξουν οι ορίζοντές του, να δει νέα μέρη, να γνωρίσει ανθρώπους.

To travel blogging είναι η κύρια εργασία σας ;

Όχι. Δουλεύουμε και οι δύο ως μισθωτοί σε δουλειές γραφείου, άρα τα ταξίδια και το να γράφουμε για αυτά, είναι το χόμπι μας. Θα θέλαμε πάρα πολύ να γίνει μια μέρα και επάγγελμα βέβαια. Είναι τρομερή η αίσθηση ελευθερίας που έχεις, όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει πραγματικά. Προς το παρόν όμως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω πανδημίας, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, παρά μόνο να περιμένουμε. Στο μέλλον θα θέλαμε να διοργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια για άλλους. Είναι ο στόχος μας.

Πώς τα καταφέρνετε να κάνετε τόσα ταξίδια, έχοντας δουλειές πλήρους ωραρίου και οι δύο;

Η οργάνωση είναι το κλειδί για όλα, πράγμα στο οποίο είναι εξαιρετικός ο Στρατής. Δουλεύουμε προκειμένου να έχουμε εισόδημα για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Από την αρχή κάθε χρονιάς λοιπόν, βλέπουμε τί budget υπάρχει, πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και πώς θα καταφέρουμε να κολλήσουμε μέρες για άδειες. Όλα προκειμένου να καταφέρουμε να ζήσουμε τις εμπειρίες που θέλουμε.

Το blog Traveling and activities around the world | Worth Every Mile πέρα από ταξίδια ασχολείται και με δραστηριότητες, όπως ορειβασία, rafting ή ελεύθερη πτώση. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε κρατήσεις δωματίων, αεροπορικών εισιτηρίων ή δραστηριοτήτων, μέσα από τον ιστότοπο αυτό. Μάλιστα το 50% των εσόδων καταλήγουν στον φιλανθρωπικό οργανισμό “Αρχή Διαλόγου”, ο οποίος ασχολείται με την στήριξη ευπαθών ομάδων και κοινωφελών δράσεων.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.