Πως θα διαχειριζόμαστε τα Οικονομικά;

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε το πώς θα χειριστείτε τα χρήματα που θα κερδίζετε και οι δύο. Ο κάθε σύζυγος μπορεί να χρειαστεί να έχει το δικό του ξεχωριστό λογαριασμό, εκτός από έναν κοινόχρηστο λογαριασμό στον οποίο και οι δύο σύζυγοι συνεισφέρουν κάθε μήνα. Ένα ποσό θα χρειάζεται σίγουρα για τα μηνιαία έξοδα , ανάλογα με το πόσο είναι μισθοί τους και αυτό το ποσόν μπορεί να συζητηθεί και να συμφωνηθεί. Επίσης, το να αποφασίσετε πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από τα κοινά σας οικονομικά, είναι μια επίσης καλή ερώτηση.

Έχει κάποιος απο τους δυο σας χρέη;

Η αποκάλυψη των πραγματικών χρεών του άλλου, μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το πώς να τα χειριστείτε μαζί. Κανείς δεν θα ήθελε να δεσμευτεί με το χρέος του νέου συζύγου του όταν παντρευτεί. Οποιοσδήποτε θα αισθανόταν προδομένος, αν μάθαινε για το πραγματικό ποσό που οφείλει ο σύντροφός του μετά το γάμο. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ συντρόφων.

Θα κάνουμε οικονομία για τα γεράματά μας;

Μια μέρα, όλοι πρέπει να αποσυρθούν από τη δουλειά. Και ο γάμος σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριλάβει ο ένας τον άλλο στα συνταξιοδοτικό του προγράμμα. Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε να έχετε αρκετά χρήματα, τουλάχιστον για 2 άτομα και να συμπεριλάβετε το πιθανό ιατρικό κόστος σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο αρρωστήσει.

Θέλεις Παιδιά;

Δεν θέλουν όλοι όταν παντρευτούν να κάνουν παιδιά. Και ακόμη και αν και οι δύο σύζυγοι θέλουν παιδιά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν, όπως το στυλ γονικής μέριμνας, τι θα κάνατε αν τα παιδιά έχουν αναπηρίες ή πώς θα αντιδρούσατε αν τα πράγματα έρθουν διαφορετικά από αυτό που περιμένατε.

Τι επιλογές έχουμε εάν δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά;

Για μερικούς ανθρώπους, η απόκτηση παιδιών είναι απαραίτητη. Έτσι, εάν για κάποιο λόγο ένα ζευγάρι δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά, θα πρέπει να σκεφτούν τί θα κάνουν στη συνέχεια. Μπορεί να επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση ή να πάρουν διαζύγιο και να παντρευτούν κάποιον άλλο.

Πως θα χωρίσουμε τις υποχρεώσεις στο σπίτι;

Οι μικροδουλειές μπορεί να φαίνονται σαν ένα ασήμαντο πράγμα για να μπείτε σε συζητήσεις γι αυτό, αλλά θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα μακροπρόθεσμα. Αυτό συμβαίνει, επειδή ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται υποβαθμισμένο όταν κάνει όλες τις δουλειές από μόνο του. Για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε για τις δουλειές, για τις οποίες κάθε άτομο θα είναι υπεύθυνο.

Τι θεωρείς απιστία;

Ίσως πιστεύουμε ότι υπάρχει μια γενική κατανόηση του τι περιλαμβάνει η απιστία, αλλά ο όρος θα μπορούσε να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι το φιλί είναι απιστία, ενώ ένα άλλο μπορεί να πιστεύει ότι η απλή συνάντηση με έναν πρώην είναι απαράδεκτη. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που πιστεύουν ότι το να θαυμάζουν έναν διάσημο είναι απιστία. Ως εκ τούτου, ένα ζευγάρι πρέπει να μιλήσει για το τι ακριβώς θεωρεί απιστία για να αποφευχθεί μια παρεξήγηση.

Πως σκέφτεσαι να φροντίζεις τους γονείς σου;

Οι γονείς σας αναπόφευκτα θα γεράσουν και ίσως αρρωστήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τους φροντίσετε. Οι αποφάσεις του στυλ: θέλετε ή όχι να ζήσετε μαζί τους, ποιός θα τους φροντίσει ή πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για να τους παρέχετε βοήθεια, είναι όλες σημαντικές ώστε να συμπεριληφθούν στη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να εξετάσει ένα ζευγάρι πριν παντρευτεί.

Πως φαντάζεσαι την κοινωνική μας ζωη;

Μόλις παντρευτούν, οι άνθρωποι αναμένεται να εμφανίζονται μαζί σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Αλλά μερικές φορές, ακόμη και παντρεμένοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν παρέα με τους φίλους τους χωρίς να είναι εκεί οι σύζυγοι. Άρα αξίζει να συζητήσουμε σε ποιές κοινωνικές εκδηλώσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνετε μαζί και σε ποιές οχι.

Τι θέλεις να γίνει σε περίπτωση που ένας απ’ τους δυο μας φύγει απο τη ζωή;

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα πρέπει να συζητήσετε, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τελευταίες επιθυμίες του άλλου. Οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν να ταφούν ή να αποτεφρωθούν μετά το θάνατό τους. Και ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη για το τι θέλει να κάνουν οι άλλοι αν βρεθούν σε μηχάνημα υποστήριξης.

Πηγή: brightside.me


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.