Έρευνα έδειξε οτι το 70% – 74% των γονιών παραδέχτηκαν οτι έχουν αδυναμία σε κάποιο απο τα παιδιά τους.

Παρακάτω είναι μερικά σημάδια που δείχνουν την εύνοια των γονιών σε κάποιο παιδί:

Οι γονείς μιλούν περισσότερο για το αγαπημένο τους παιδί σε άλλους ανθρώπους.

Ο γονέας ενημερώνει με συνέπεια τους άλλους για τα επιτεύγματα του αγαπημένου παιδιού (π.χ. αθλητικά, ακαδημαϊκά) ή τα αναφέρει στη συνομιλία σε τέτοιο βαθμό, που ένας ξένος μπορεί να μην καταλάβει ότι η οικογένεια έχει και άλλα παιδιά. Περιγράφουν το ευνοημένο παιδί με περισσότερες λεπτομέρειες και συζητούν τι συμβαίνει στη ζωή του. Όποιος μιλά με τον ευτυχή γονιό, λαμβάνει μια λεπτομερή ενημέρωση για τη ζωή του χρυσού παιδιού.

Οι γονείς προσφέρουν στο αγαπημένο παιδί περισσότερο και πιο ουσιαστικό χρόνο.

Ο γονέας αλληλεπιδρά πιο συχνά με το αγαπημένο του παιδί, έχοντας ένα πιο προσωπικό ενδιαφέρον για αυτό και αποδίδει άφθονους και ενθουσιώδης επαίνους. Αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μαζί του, είτε διαβάζοντάς του ή κάνοντας ουσιαστικές συνομιλίες με αυτό.

Οι κανόνες και οι προσδοκίες είναι πιο χαλαροί για τα αγαπημένα παιδιά.

Είτε πρόκειται για την ώρα που θα πρέπει να είναι πίσω μετά την νυχτερινή έξοδο ή προσδοκίες για καλή συμπεριφορά, οι γονείς επιτρέπουν και ανέχονται περισσότερα από τα αγαπημένα τους παιδιά. Έχουν περισσότερα προνόμια, παραβλέπουν την κακή συμπεριφορά τους πιο συχνά και μονίμως τα δικαιολογούν. Οι τιμωρίες των αγαπημένων παιδιών συνήθως να είναι λιγότερο σκληρές.

Τα ευνοημένα παιδιά απολαμβάνουν υλικά πλεονεκτήματα.

Η μαμά και ο μπαμπάς πάντα ψάχνουν να βοηθήσουν το αγαπημένο τους, και βάζουν το χέρι τους στην τσέπη πιο συχνά. Οι γονείς παίρνουν στο προτιμώμενο παιδί πιο ακριβά δώρα, τους δίνουν λίγο παραπάνω χαρτζιλίκι. Αυτό μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει βαθιά σύγκρουση, και το έχουμε δει και πολλές φορές να γίνεται ακόμα και σε διαθήκες γονέων.

Σε συγκρούσεις μεταξύ αδελφών, οι γονείς φαίνεται να παίρνουν πιο συχνά το μέρος του αγαπημένου παιδιού.

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και στην περίπτωση που το χρυσό παιδί είναι αντικειμενικά λάθος. Τα λιγότερο ευνοημένα παιδιά αισθάνονται σαν να έχουν μικρότερη σημασία.

Η οικογένεια περιστρέφεται γύρω από το να κάνει το αγαπημένο παιδί ευτυχισμένο.

Εάν το αγαπημένο παιδί κάνει μια δίαιτα για παράδειγμα, οι πιθανότητες είναι ότι η υπόλοιπη οικογένεια θα πειραματιστεί και εκείνη με αυτήν την δίαιτα.

Το αγαπημένο παιδί είναι μέτρο σύγκρισης.

Όταν οι γονείς χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους ως πρότυπο, λένε συχνά στα άλλα παιδιά τους, “Γιατί δεν μπορείς να είσαι περισσότερο σαν αυτόν /η;” Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά. Τα παιδιά είναι ξεχωριστά άτομα, που έχουν το δικαίωμα να εξερευνήσουν τρόπους ζωής που σίγουρα διαφέρουν από την εικόνα ενός “τέλειου” αδελφού.

 

 

 

 

 

Πηγή: Wehavekids.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.