Θα αισθανθείτε περισσότερο ένοχοι από ποτέ

Θα αισθάνεστε ένοχοι για το ότι περνάτε πολύ χρόνο με το νεογέννητό σας και δεν δίνετε αρκετή προσοχή στο μεγαλύτερο παιδί σας. Και τότε θα περάσετε περισσότερο χρόνο με το μεγαλύτερο παιδί σας και θα νιώσετε τύψεις που παραμελείτε το νεογέννητό σας. Θα επιθυμούσατε να περνάτε κάθε δευτερόλεπτο με κάθε ένα από τα παιδιά σας, ενώ επιθυμείτε επίσης να περάσετε 20 λεπτά μόνη για να κάνετε το μπάνιο σας. Είναι ένας κύκλος με ενοχές που δεν μπορώ να πω ότι εξαφανίζεται, αλλά γίνεται λίγο λιγότερο έντονος. Γιατί τι είναι η μητρότητα χωρίς λίγη ενοχή;

Δεν θα θυμάστε Πράγματα

Προετοιμαστείτε για να περάσετε από τη διαδικασία να καταλάβετε ξανά τη διαδικασία του να έχεις ένα νεογέννητο να φροντίζεις. Σας επιστρέφει η μνήμη, αλλά δεν είναι τόσο άμεσο όσο νομίζετε. Η Ελένη μας λέει: “Μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου μου, έπρεπε να ρωτήσω τη νοσοκόμα στο νοσοκομείο πόσο συχνά πρέπει να τον ταΐζω και όταν φτάσαμε στο σπίτι, σοκαρίστηκα πόσες πάνες περάσαμε. Μην εκπλαγείτε αν εσείς και ο σύντροφός σας κοιτάζετε ο ένας τον άλλον με έκπληξη όταν προσπαθείτε να θυμηθείτε τι ώρα συνηθίζατε να κοιμάστε το πρώτο σας τη νύχτα ή πόσα μιλιγκράμ θα έπινε από ένα μπουκάλι γάλα”.

Η όλη εμπειρία θα είναι λιγότερο έντονη

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ξεχωριστό και σημαντικό όσο το πρώτο, αλλά δεν αλλάζει η ζωή όπως με την πρώτη φορά που έφερες ένα μωρό στον κόσμο από το εσωτερικό του σώματός σου. Έχετε ήδη δει το παράλογο και αδιανόητο θαύμα που είναι ένας μικροσκοπικός άνθρωπος που δημιουργήθηκε από εσάς και τον σύντροφό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ορμόνες σας δεν θα είναι ακόμα ανάστατες.

 

Ο θηλασμός θα είναι ακόμα δύσκολος

Μου είπαν τόσες φορές ότι ο θηλασμός είναι πολύ πιο εύκολος τη δεύτερη φορά. Και θα πω ότι είναι ευκολότερο. . . αλλά είναι ακόμα δύσκολο. Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο συγκλονισμένοι από την ιδέα εάν το έχετε ήδη πετύχει μια φορά πριν, αλλά αν είστε σαν κι εμένα, θα πρέπει να συνεχίσετε να παιδεύεστε στην αρχή και θα παραγγείλετε την κρέμα θηλών στο Amazon από το κρεβάτι του νοσοκομείου σας. Τα καλά νέα είναι ότι (τουλάχιστον για μένα) ο πόνος στη θηλή δεν κράτησε τόσο πολύ και ένιωθα ότι βρισκόμασταν σε καλύτερη κατάσταση και πολύ πιο γρήγορα από την πρώτη φορά.

Οι ημέρες άδειας μητρότητας θα φαίνονται πολύ διαφορετικές

Θυμάστε να παραμένετε στο κρεβάτι το πρωί και να κουνάτε το μωρό σας ενώ κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ίσως απολαύσατε ακόμη και χαλαρά γεύματα με φίλους και μια μικρή τηλεόραση κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά το πρώτο σας. Το μαντέψατε: εκτός αν έχετε βοήθεια ή το μεγάλο παιδί είναι στον παιδικό σταθμό πλήρους απασχόλησης, αυτές οι μέρες έχουν δεν θα ξανάρθουν.

Θα χρειαστείτε περισσότερη βοήθεια από ό, τι νομίζετε

Τώρα δεν χρειάζεστε μόνο κάποιον για να σας βοηθήσει με τη δική σας ανάρρωση και με τον μικροσκοπικό άνθρωπο, αλλά χρειάζεστε και κάποιον για να διασκεδάσετε το μεγαλύτερο παιδί σας και να διατηρήσετε το σπίτι σας σε τάξη. Ζητήστε από τους γείτονες και τους φίλους σας να δημιουργήσουν ένα δείπνο, προγραμματίστε τις ημερομηνίες playdate για το μεγάλο παιδί σας και πείτε ναι σε όποιον προσφέρει για να σας βοηθήσει γύρω από το σπίτι. Ίσως θέλετε ακόμη και κάποιος να σας βοηθήσει για να αντιμετωπίσετε την πρώτη σας περιπέτεια εκτός σπιτιού και με τα δύο παιδιά.

Θα υπάρξουν περισσότερα άπλυτα ρούχα από ό, τι πιστεύατε δυνατό

Δεν φαίνεται ότι ένα μικρό άτομο με μικροσκοπικά πράγματα θα προσθέσει πολύ περισσότερο στη σωρό πλυντηρίων που έχει ήδη δημιουργηθεί από τρία άτομα, αλλά κάπως, το μωρό φαίνεται να το διπλασιάζει. Εάν δεν κάνετε τουλάχιστον ένα φορτίο ρούχων κάθε μέρα, είστε ήδη πίσω.

Μπορείτε να τα καταφέρετε με λιγότερα πράγματα

“Προσπάθησα να είμαι αρκετά μινιμαλιστική με τα “πράγματα” με τον πρωτότοκο μου από τότε που ζούσαμε σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου” μας αφηγείται η Ειρήνη. “Όταν έφτασε ο δεύτερος, έγινε εμφανές ότι έχω πάρα πολλά πράγματα, ρούχα και κουβέρτες, παρά το ότι είχα διπλάσιο χώρο”.

Δεν θα σας ενδιαφέρει τόσο πολύ για το χρόνο της οθόνης

Εάν το μεγαλύτερο σας είναι σε ηλικία όπου η τηλεόραση είναι ικανή να τραβήξει την πλήρη προσοχή του, θα είστε περισσότερο από ευτυχείς να έχετε την επιλογή να το βάλετε μπροστά από μια εκπομπή ενώ θηλάζετε για εκατοστή φορά. Εμπιστέψου με.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.