Ψάχνετε περισσότερους τρόπους για να περάσετε χρόνο με τον σύντροφό σας; Εδώ, η ειδικός σύμβουλος γάμου, Jenni Skyler Ph. D. μοιράζεται τους επτά καλύτερους τρόπους να το κάνετε:

Να γευματίζετε μαζί. Ανάλογα με τα προγράμματα εργασίας σας, ίσως να μην είναι ρεαλιστικό να κάνετε κάθε γεύμα μαζί, αλλά όποτε μπορείτε, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε μια προσπάθεια να καθίσετε για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με τον σύντροφό σας. “Το φαγητό στο τέλος της ημέρας επιτρέπει στα ζευγάρια να βυθιστούν στο ιερό δοχείο της σχέσης τους και να επανασυνδεθούν μετά από μια κουραστική μέρα μακριά το ένα από το άλλο”, λέει η Δρ. Skyler. “Το να μοιράζεσαι ένα γεύμα σημαίνει να μοιράζεσαι την ευχαρίστηση του φαγητού και, ελπίζουμε, ότι έχει νόημα μια συνομιλία για συναισθηματική σύνδεση.”

Να πηγαίνετε για ύπνο μαζί: Και πάλι, δεν είναι πάντα δυνατό να κοιμηθείτε ταυτόχρονα, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την προσπάθεια όσο το δυνατόν συχνότερα. «Ένας σύντροφος μπορεί να μείνει περισσότερο για ανάγνωση. Ωστόσο, η πράξη να κοιμηθείς μαζί συμβολίζει πόσο ξεχωριστή και μοναδική είναι η ένωση τους», λέει ο Δρ Skyler. “Επιπλέον, το να κοιμάσαι μαζί αυξάνει την πιθανότητα να κάνεις σεξ, ή τουλάχιστον να αγκαλιάζεις πριν αποκοιμήσεις.”

Να αγκαλιάζεστε καθημερινά: Ακόμα κι αν είναι μόνο λίγα λεπτά. “Ο κοινόχρηστος χρόνος επαφής απελευθερώνει οξυτοκίνη που βοηθά στη σύνδεση δύο ατόμων”, λέει ο Δρ Skyler. “Η αγκαλιά ενισχύει επίσης τη στοργική οικειότητα, έτσι ώστε τα ζευγάρια να έχουν τρόπους να συνδέουν το δέρμα με το δέρμα.”

Να βγαίνετε ραντεβού: Ακόμα κι αν είστε μαζί για χρόνια, ή ακόμα και δεκαετίες, είναι σημαντικό να μην σταματήσετε ποτέ να “βαίνετε ραντεβού” ή να έχετε μια ξεχωριστή μέρα ή νύχτα μόνο τους δύο σας. “Υπάρχει πολλή έρευνα που δείχνει ότι βελτιώνει την ικανοποίηση των σχέσεων και τη σεξουαλική ικανοποίηση και μειώνει το διαζύγιο”, λέει η Paulette Sherman, Psy.D., ψυχολόγος, διευθύντρια του My Dating & Relationship School και συγγραφέας του Dating from the Inside Out. “Επιπλέον είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε, να ανακαλύψετε ο ένας τον άλλον και να ξεφύγετε από τις καθημερινές ευθύνες.”

Να κάνετε μικρές αποδράσεις οι δύο σας: “Είτε πρόκειται για μία νύχτα, ένα Σαββατοκύριακο, είτε για διακοπές μιας εβδομάδας, η απόδραση μαζί με τους δυο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφορτίσετε τη σχέση σας και να δημιουργήσετε θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις”, εξηγεί η Mary Ann Mercer, Psy.D., ψυχολόγος και συνιδρυτής του Positive Life Answers. “Σας αποσπά από την καθημερινή σας ρουτίνα και δίνει στη σχέση σας την ανανέωση που χρειάζεται.”

Να γιορτάζετε τις μικρές στιγμές: Δεν χρειάζεται να περιμένετε να γίνει κάτι φοβερό για να γιορτάσετε τη σχέση και τον γάμο σας. Ο Δρ Mercer προτείνει να σηματοδοτήσετε το ημερολόγιό σας για να γιορτάσετε το πρώτο σας ραντεβού, την ημερομηνία που αρραβωνιάστήκατε και τον γάμο σας, αλλά και να γιορτάσετε μικρές στιγμές, όπως μια προαγωγή ή την επίτευξη ενός προσωπικού στόχου.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.