Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί για τη σχέση μητέρας-κόρης. Δυστυχώς, οι μπαμπάδες που είναι παρόντες, υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε όλα, καμιά φορά είναι ξεχασμένοι. Αυτό είναι κρίμα γιατί η σχέση πατέρα-κόρης δεν είναι μόνο ξεχωριστή, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού.

Ο μπαμπάς δημιουργεί το πρότυπο για μελλοντικές ρομαντικές σχέσεις: Καθώς μεγαλώνουν οι κόρες συχνά επιλέγουν συντρόφους που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον πατέρα τους. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαμπάδες πραγματικά δίνουν το παράδειγμα για αυτό που οι κόρες τους μαθαίνουν να περιμένουν από τις σχέσεις. Αυτή η επιρροή συμβαίνει με πολλούς τρόπους. Πρώτον, ο τρόπος με τον οποίο οι μπαμπάδες συμπεριφέρονται στην κόρη τους είναι βασικός. Σεβαστοί και υποστηρικτικοί πατέρες που τηρούν τις υποσχέσεις τους, διδάσκουν τις κόρες τους να περιμένουν το ίδιο και στις σχέσεις τους. Τέλος, οι διαζευγμένοι μπαμπάδες πρέπει να λάβουν υπόψη τους οτι τρόπος με τον οποίο ο μπαμπάς αλληλεπιδρά με τον πρώην σύζυγό τους μπορεί να επηρεάσει και την κόρη.

Η αγάπη και η αποδοχή ενός πατέρα έχει μεγάλες επιπτώσεις στη μελλοντική εμπιστοσύνη: Οι πατέρες που παρέχουν έπαινο, υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη, δίνουν στις κόρες τους το δώρο της αυτοπεποίθησης και της υψηλής αυτοεκτίμησης. Οι κόρες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά μεγαλώνουν σε ευτυχισμένους και επιτυχημένους ενήλικες. Ακόμα καλύτερα, οι μπαμπάδες δεν χρειάζεται να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να συμβεί αυτό. Το να είσαι παρών, ενθαρρυντικός και ένας καλός ακροατής είναι αρκετό.

Τα κορίτσια με εμπλεκόμενους πατέρες έχουν μεγαλύτερη ακαδημαϊκή επιτυχία: Τα κορίτσια με τους μπαμπάδες που ασχολούνται με την εκπαίδευσή τους συχνά τα πάνε καλύτερα στο σχολείο. Εάν οι μπαμπάδες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν καλά στο σχολείο, να τους βοηθήσουν όταν δυσκολευονται, και να τους δώσουν πρόσβαση σε εργαλεία όπως για να λάβουν βοήθεια, οι κόρες μπορεί να είναι εκπληκτικά επιτυχημένες. Μικρές πράξεις όπως η βοήθεια με την εργασία στο σπίτι ή η ενθάρρυνση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Οι μπαμπάδες που εθελοντούν στα σχολεία (ασχολούνται με συλλόγους κτλ) δείχνουν πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση.

Οι πατέρες ενθαρρύνουν συχνά τις κόρες τους να είναι τολμηρές και να μη φοβούνται: Οι μπαμπάδες συχνά ενθαρρύνονται να είναι προστάτες, σταθεροποιητές και διασώστες. Μερικές φορές αυτό είναι καλό. Ωστόσο, για να μεγαλώσουν κόρες που είναι πρόθυμες να είναι τολμηρές, έχουν την εξουσία να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, και που αισθάνονται ικανές να αναλάβουν κινδύνους, οι καλοί μπαμπάδες πρέπει να αντιτίθενται σε αυτά τα ένστικτα. Αντ ‘αυτού, μπορούν να εστιάσουν στο να λένε στις κόρες τους ότι είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα και να τους εξουσιοδοτήσουν να το κάνουν.

Οι υποστηρικτικοί πατέρες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εικόνας του σώματος της κόρης τους: Τα κορίτσια με άσχημη εικόνα για το σώμα τους, μπορεί να απομονωθούν κοινωνικά, και να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, άγχος ή διατροφικές διαταραχές. Ενώ οι μπαμπάδες δεν είναι οι μόνοι που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι κόρες τους βλέπουν το σώμα τους, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι σπουδαίοι μπαμπάδες μιλούν με σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο φαίνονται οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον τύπο του σώματός τους. Οι κόρες χρειάζονται σπουδαίους πατέρες.

Οι νέες γυναίκες που έχουν θετική σχέση με τους πατέρες τους επιτυγχάνουν στα ακαδημαϊκά. Κάνουν καλύτερες επιλογές σχέσης. Έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και κατανοούν τη σημασία της σκληρής εργασίας για να το επιτύχουν.

Απλά με το να αγαπάνε τις κόρες τους, οι ενεργά εμπλεκόμενοι μπαμπάδες αξίζουν έπαινο και ενθάρρυνση. Παίζουν μεγάλο ρόλο στη μετατροπή των κοριτσιών σε καταπληκτικές γυναίκες. Αυτό είναι κάτι από το οποίο επωφελούμαστε όλοι.

Πηγή: redtri.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.