ΜΥΘΟΣ 1: Θα κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό

Πραγματικότητα: “Δεν ξέρουμε ποιός κοιμάται, όταν κοιμάται το μωρό. Ποτέ δεν κοιμάσαι γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα: Το μωρό σου είναι πάντα πάνω σου και ο εγκέφαλός σου δεν ξεκουράζεται ποτέ, γιατί σκεφτόμαστε συνεχώς όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και όλα τα πράγματα που πρέπει να αγοράσουμε και τί θα φάμε και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος, να απενεργοποιήσετε όλες τις σκέψεις και να κοιμηθείτε, πόσο μάλλον να χαλαρώσετε αρκετά για να σταματήσετε να ελέγχετε κάθε δευτερόλεπτο αν αναπνέουν και ζουν όταν και πάλι – κοιμούνται πάνω σας. “

ΜΥΘΟΣ 2: Σεξ ξανά μετά απο έξι εβδομάδες αφού έχει γεννηθεί το μωρό

Πραγματικότητα: “Είναι κάτι που δεν θα καταλάβουμε ποτέ: Γιατί ο γιατρός δίνει το OK σε έξι εβδομάδες όταν το σώμα σας δεν είναι εντελώς έτοιμο για να μπει κάτι στο μέρος απο όπου βγήκε ένας άνθρωπος. Σίγουρα, θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικές γυναίκες εκεί έξω που μετράνε τις μέρες, αλλά δεν είμαστε αυτές. Είναι λίγες οι έξι εβδομάδες. Για παράδειγμα, η Oprah λέει να μην βάζετε τηλεόραση στο δωμάτιο γιατί θα καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή. Βάλτε τηλεόραση στο δωμάτιο λοιπόν.”

ΜΥΘΟΣ 3: Η μητρική ενοχή υποχωρεί

Πραγματικότητα: “Όχι. Απλώς μαθαίνετε να τη διαχειρίζεστε διαφορετικά. Όταν έχετε ένα νεογέννητο, είστε τρελαμένες και συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με άλλες, αλλά αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Γίνονται έφηβοι και μετά αρχίζετε να αισθάνεστε ένοχοι για όλα τα πράγματα που δεν κάνατε όταν ήταν μωρό. Ή τον τρόπο που τους τιμωρήσατε. Ή τους μιλήσατε. Πάντα υπάρχει, πάντα . Η ενοχή της μαμάς δεν είναι ένα εύκολο πράγμα. Πρόκειται περισσότερο για την κατανόηση, ότι δεν μπορείτε πάντα να είστε με τα παιδιά σας και ότι αυτό είναι εντάξει. Αντ ‘αυτού, απλώς προσπαθήστε να είστε εκεί όταν σας χρειάζονται – και αν δεν μπορείτε να είστε εκεί σήμερα ή δεν ήσασταν στα καλύτερά σας, είστε άνθρωπος και εσείς. Αύριο είναι μια νέα μέρα. Οι εργαζόμενες μητέρες έχουν τύψεις συνεχώς. Ξέρετε ποιος δεν έχει ενοχή; οι Μπαμπάδες! Πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε υπερβολικά.”

ΜΥΘΟΣ 4: Τα άπλυτα ρούχα δεν έχουν τελειωμό

Πραγματικότητα: “Το πλυντήριο είναι μια ειδική περίπτωση. Ξεκινάτε να αλλάζετε το νεογέννητο όλη την ώρα. Στη συνέχεια, μεγαλώνουν τα παιδιά και αισθάνονται οτι κάθε φορά που φορούν ρούχα – ακόμη και για 5 λεπτά – είναι βρώμικα και το βάζουν στο πλυντήριο. Από την άλλη, πράγματα που είναι πραγματικά βρώμικα – τα φορούν ξανά και ξανά. Τελικά, απλά μαθαίνετε να βγάζετε τα ρούχα από το καλάθι και να εκτιμάτε τί είναι πραγματικά καθαρό σε σχέση με αυτό που πρέπει να πλυθεί.”

Πηγή: purewow


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.