• Οι Μπαμπάδες διαμορφώνουν την αυτοεκτίμηση των κορών τους. Οι πατέρες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ψυχολογική ανάπτυξη των κορών τους από τη στιγμή που γεννιούνται.

Η διαφορά μεταξύ ενός στοργικού, προσεκτικού πατέρα και ενός πατέρα που είναι ουσιαστικά “απών”, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που μεγαλώνει ένα παιδί.

Όταν οι πατέρες απουσιάζουν, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά, οι κόρες τους επηρεάζονται με πολλούς αρνητικούς τρόπους. Όταν οι πατέρες είναι παρόντες και τις αγαπούν, οι κόρες τους αναπτύσσουν μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους και συχνά γίνονται πιο σίγουρες για τις ικανότητές τους.

  • Ο πατέρας επηρεάζει την εικόνα της κόρης του για το σώμα της. Αν και σχετίζεται με τη γενική αυτοεκτίμηση, η εικόνα του σώματος αξίζει τη δική της αναφορά. Η εικόνα που έχει ένα άτομο για το σώμα του, είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τον εαυτό του και συχνά δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι άλλοι. Δείχνοντας στη σύζυγο και την κόρη του άνευ όρων αγάπη, ένας πατέρας μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας θετικής εικόνας σώματος στην κόρη του, που θα κολλήσει μαζί της για την υπόλοιπη ζωής της.

Οι πατέρες που κοροϊδεύουν τις κόρες ή τις συζύγους τους για την εμφάνισή τους, μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό των κοριτσιών, με τρόπο που προάγει μια αρνητική εικόνα του σώματος και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών.

  • Το δέσιμο πατέρα-κόρης συσχετίζεται με ακαδημαϊκές ικανότητες. Παρόλο που διεξάγεται έρευνα για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, οι γυναίκες που είχαν υγιείς σχέσεις με τους πατέρες τους για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, είχαν καλύτερη απόδοση στο σχολείο και στις εξετάσεις από εκείνες που δεν είχαν σχέση με τον πατέρα τους ή η σχέση αυτή ήταν προβληματική.
  • Οι πατέρες επηρεάζουν τη συμπεριφορά των κορών τους. Πατέρες που δείχνουν αγάπη στις κόρες τους και τις δέχονται όπως ακριβώς είναι, τις βοηθούν στο να αναπτύξουν μια θετική αίσθηση για τον εαυτό τους.Οι αδρανείς πατέρες, από την άλλη πλευρά, μπορούν να στείλουν τις κόρες τους σε μια σκοτεινή πορεία κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών και ψυχολογικών προβλημάτων.
  • Οι πατέρες επηρεάζουν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κορών τους. ‘Έρευνες έχουν δείξει ότι οι κόρες που επικοινωνούν τακτικά με τους πατέρες τους με θετικό τρόπο, επικοινωνούν καλύτερα με τους άνδρες και τις γυναίκες στη ζωή τους. Από τη γέννηση έως την ενηλικίωση, το επίπεδο και η ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα μιας γυναίκας να εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις της.
  • Οι πατέρες δείχνουν στις κόρες τους πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται μία γυναίκα! Πατέρες που είναι προφορικά ή λεκτικά καταχρηστικοί ή βλαβεροί απέναντι στις συζύγους τους, διδάσκουν εν αγνοία τους στις κόρες τους πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται μια γυναίκα. Οι περισσότερες γυναίκες που καταλήγουν σε καταχρηστικές σχέσεις αργότερα στη ζωή τους, αναφέρουν κάποια μορφή κακοποίησης ως παιδί, ακόμα κι αν είναι ένα μικρό περιστατικό. Οι πατέρες που δείχνουν αγάπη στις συζύγους και τις κόρες τους, τους διδάσκουν ότι όλοι οι άνδρες στη ζωή τους θα πρέπει να τις αγαπούν, να τις νοιάζονται και να τις αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.