Το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και μεγαλύτερες αλλαγές προς το καλύτερο, στον τομέα και της υιοθεσίας αλλά και αναδοχής ενός παιδιού. Ας δούμε τί χρειάζεται ένας υποψήφιος ανάδοχος γονέας προκειμένου να τα καταφέρει να χαρίσει αγάπη και θαλπωρή σε κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, υποβάλλουν αίτηση στον αρμόδιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4538/2018, φορέα

Μετά την υποβολή της αίτησης και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο αρμόδιος φορέας υποχρεούται να διεξαγάγει κοινωνική έρευνα, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των υποψηφίων αναδόχων γονέων για την εγγραφή τους στο Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων.

Η έρευνα διεξάγεται και έρχεται εις πέρας μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή όλων των δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φορέας συντάσσει έκθεση καταλληλότητας, εγγράφει τους ενδιαφερόμενους στο ειδικό μητρώο που τηρεί και διεξάγει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης, ο φορέας εγγράφει τους ενδιαφερόμενους στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων

Στη συνέχεια, οι ανάδοχοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα Αναδοχής – Υιοθεσίας που δημιουργήθηκε (anynet.gr) και στη συνέχεια γίνεται ανάθεση παιδιού στους γονείς.

Εδώ πρέπει να τονιστεί, πως κατά την αναδοχή ενός παιδιού, το παιδί δεν ανήκει νομικά στους ανάδοχους γονείς, ωστόσο μπορούν να προχωρήσουν σε υιοθεσία του παιδιού ή να ζητήσουν να αναλάβουν την επιμέλειά του. Το παιδί διατηρεί το επώνυμό του, τη γονική του μέριμνα μπορεί να την έχει είτε η φυσική του οικογένεια, είτε το ίδρυμα που το φιλοξενούσε και ο στόχος είναι πάντα η επανένωση με τη φυσική του οικογένεια.

πηγή: ladylike.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.