Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί, αλλά το να είσαι μπαμπάς χρειάζεται προσπάθεια. Οι πατέρες παίζουν ρόλο στη ζωή κάθε παιδιού που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλους. Αυτός ο ρόλος μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε ένα παιδί και να συμβάλει στη διαμόρφωσή του χαρακτήρα του.

Μπαμπάς και συναισθηματική ανάπτυξη

Οι πατέρες, όπως οι μητέρες, είναι οι πυλώνες στην ανάπτυξη της συναισθηματικής ευημερίας ενός παιδιού. Τα παιδιά κοιτάζουν τους πατέρες τους για να καθορίσουν τους κανόνες και να τους εφαρμόσουν. Προσβλέπουν επίσης στους πατέρες τους για να τους προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας, τόσο σωματικής όσο και συναισθηματικής. Τα παιδιά θέλουν να κάνουν τους πατέρες τους περήφανους και ένας πατέρας που πραγματικά ασχολείται με τα παιδιά του, προωθεί την εσωτερική τους ανάπτυξη και δύναμη. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ο πατέρας είναι στοργικός και υποστηρικτικός, επηρεάζει σημαντικά τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη ενός παιδιού. Καθορίζει επίσης μια γενική αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης.

Οι πατέρες θέτουν τη βάση για τις σχέσεις με τους άλλους

Οι πατέρες δεν επηρεάζουν μόνο ποιοι είμαστε μέσα μας, αλλά και το τί είδους σχέσεις έχουμε με τους άλλους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουμε. Ο τρόπος που ένας πατέρας αντιμετωπίζει το παιδί του θα επηρεάσει αυτό που ψάχνει σε άλλους ανθρώπους. Οι φίλοι, οι εραστές και οι σύζυγοι θα επιλεγούν με βάση τον τρόπο που το παιδί αντιλήφθηκε το νόημα της σχέσης με τον πατέρα του. Τα πρότυπα που ο πατέρας καθορίζει στις σχέσεις με τα παιδιά του θα υπαγορεύσουν το πώς σχετίζονται τα παιδιά του με άλλους ανθρώπους.

Μπαμπάδες και Κόρες

Τα νεαρά κορίτσια εξαρτώνται από τους πατέρες τους για ασφάλεια και συναισθηματική υποστήριξη. Ένας πατέρας δείχνει στην κόρη του πώς είναι μια καλή σχέση με έναν άντρα. Εάν ένας πατέρας είναι στοργικός και ευγενικός, η κόρη του θα αναζητήσει αυτές τις ιδιότητες στον μελλοντικό της σύντροφο. Εάν ένας πατέρας είναι δυνατός και γενναίος, θα σχετίζεται στενά με άνδρες του ίδιου χαρακτήρα.

Μπαμπάδες και Γιοί

Σε αντίθεση με τα κορίτσια, που διαμορφώνουν τις σχέσεις τους με άλλους με βάση τον χαρακτήρα του πατέρα τους, τα αγόρια διαμορφώνουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τον χαρακτήρα του πατέρα τους. Τα αγόρια θα ζητήσουν έγκριση από τους πατέρες τους από πολύ μικρή ηλικία. Ως ανθρώπινα όντα, μεγαλώνοντας μιμούμαστε τη συμπεριφορά αυτών που βρίσκονται γύρω μας. Έτσι μαθαίνουμε να λειτουργούμε στον κόσμο. Εάν ένας πατέρας μας φροντίζει και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με σεβασμό, το νεαρό αγόρι θα μεγαλώνοντας θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Όταν ένας πατέρας απουσιάζει, τα νεαρά αγόρια κοιτάζουν άλλες αρσενικές φιγούρες για να θέσουν τους «κανόνες» για το πώς να συμπεριφέρονται, αλλά και για να επιβιώσουν στον κόσμο.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.