Το θέμα της επιλογής ενός δια βίου συντρόφου είναι να αποφασίσετε να ζήσετε με κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής σας, μέχρι το θάνατο. Αυτό είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι δεν είναι;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε παντρευτεί στα 30 και θα ζήσετε μέχρι τα 80. Θα έχετε περάσει μισό αιώνα με ένα συγκεκριμένο άτομο! Πολλοί άνθρωποι παντρεύονται νωρίτερα και πολλοί ζουν περισσότερο από αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαρετό γίνεται, να κολλήσετε με ένα άτομο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η αγάπη θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν υπάρχει περισσότερη αγάπη μετά το γάμο, είναι μόνο δύο άτομα που έχουν κολλήσει μαζί μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Τι γίνεται με τα ζευγάρια που εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλον μετά από δεκαετίες γάμου; Ποιό είναι το μυστικό τους;

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είστε παντρεμένοι για να μάθετε το μυστικό. Το μυστικό είναι η απόφαση να αγαπάτε τον σύντροφό σας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Όταν προσελκύσατε για πρώτη φορά στο σύζυγό σας, η καρδιά σας πιθανότατα φτερούγιζε κάθε φορά που τον βλέπατε. Πιθανότατα τρέχατε με ενθουσιασμό όταν σας έπαιρνε τηλέφωνο ή σας έστελνε μήνυμα. Πιθανότατα ξοδεύατε ώρες για να αποφασίσετε τι να φορέσετε για να φανείτε υπέροχη πριν πάτε ραντεβού μαζί του.

Τι γίνεται τώρα; Μετά από χρόνια γάμου, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον μέσα και έξω, συνηθίζουμε ο ένας τον άλλο. Τις περιέργιές μας, τις διαφωνίες, τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης . . . υπάρχει ακόμα αγάπη;

Η αγάπη για τον συζύγό σας είναι μια απόφαση που λαμβάνεται κάθε μέρα.

Είναι μια απόφαση να αγαπάς τον σύζυγό σου, ακόμη και όταν είσαι απογοητευμένος από τις παράξενες συνήθειες του, ακόμη και όταν έχεις φθαρεί από την καθημερινότητα, το σώμα σου έχει αλλάξει από τις εγκυμοσύνες και ακόμη και όταν η καρδιά σου φαίνεται να αισθάνεται διαφορετικά.

Αυτή η αγάπη μπορεί να αποδειχθεί από μια ζεστή αγκαλιά όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά, κάνοντας το αγαπημένο του φλιτζάνι καφέ ή να τον αποπλανήσεις όταν δεν το περιμένει.

Είναι μάλλον πολύ πιο εύκολο να πούμε ότι η αγάπη έχει ξεθωριάσει και δεν υπάρχει πια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το να αγαπάς κάποιον είναι σκληρή δουλειά.

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε την οικογένεια στην οποία γεννιόμαστε, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε να αγαπήσουμε την οικογένειά μας. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας όταν τα διδάσκουμε να επιλέγουν να αγαπούν κάποιον.

Νομίζω ότι είναι κυρίως έμφυτο ότι τα παιδιά αγαπούν τους γονείς και τα αδέλφια τους. Ωστόσο, είναι πιθανότατα πιο εύκολο για τα παιδιά να αγαπούν τους γονείς τους που τους φροντίζουν, σε σύγκριση με το να αγαπούν τα αδέλφια τους που τσακώνονται μαζί τους για προσοχή και παιχνίδια.

Πολύ συχνά, θυμίζω στα παιδιά μου ότι τα αδέλφια διαρκούν μια ζωή. Οι φίλοι μπορεί να έρθουν και να φύγουν με την πάροδο των ετών, αλλά τα αδέλφια σας δεν φύγουν ποτέ. Ακόμα κι αν τα αδέλφια μπορεί να ενοχλούν ή να απογοητεύουν το ένα το άλλο, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να επιλέξουν να αγαπήσουν τα αδέλφια τους.

Ακριβώς όπως αγαπάμε τα παιδιά μας για όλες τις ιδιομορφίες και τις ατέλειές τους, θα πρέπει επίσης να αγαπούν τα αδέλφια τους με τον ίδιο τρόπο και να μην κρίνει ο ένας τον άλλον.

Πηγή: herviewfromhome


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.