Εάν έχετε στιγμές που αισθάνεσαι οτι δεν είσαι καλή μαμά, σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Αλλά εδώ θα έρθω και θα σου πω ένα μυστικό: Είσαι φοβερή. Ναι εσύ! – ακόμη και εκείνες τις ημέρες όπου αφήνεις τα παιδιά να τρώνε πατατάκια για δείπνο παρακολουθώντας έναν μαραθώνιο Paw Patrol.

Ακολουθεί λίστα με σημάδια που δείχνουν οτι είσαι πολύ καλύτερη μαμά από ό, τι νομίζεις. #Σούπερ μαμά.

Αναρωτιέσαι αν κάνεις καλή δουλειά. Το γεγονός ότι αναρωτιέσαι αν κάνεις καλή δουλειά είναι απόδειξη ότι κάνεις καλή δουλειά.

Πάντα ψάχνεις τρόπους βελτίωσης (ακόμα κι αν δεν χρειάζεται). Παρόλο που μπορείς να ακολουθείς τις τέλειες μαμάδες του Instagram για να κορεστεί ο εσωτερικός σου μασοχισμός, η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα απλά ψάχνεις τρόπους για να βελτιώσεις τα πράγματα που κάνεις ήδη.

Έχεις μια τεράστια συλλογή παιδικών χειροτεχνιών και παιδικών γευμάτων στο Pinterest. Δεν έχει σημασία ότι δεν έχετε κάνει ποτέ ούτε ένα. Η καρδιά σου είναι στο σωστό μέρος!

Το σπίτι σου είναι θορυβώδες και λίγο βρώμικο. Ενώ τα ήσυχα, τακτοποιημένα σπίτια είναι ωραία, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πραγματικότητα αυτό όταν έχεις μικρά παιδιά. Εάν τα παιδιά σου χοροπηδάνε στους καναπέδες και τραγουδούν, αυτό σημαίνει ότι αισθάνονται ασφαλείς. Και αν το σπίτι σας είναι λίγο (εντάξει, πολύ) βρώμικο, λοιπόν τι έγινε; Το να περνάς χρόνο με τα παιδιά είναι πιο σημαντικό από το να κάνεις πιάτα και να σκουπίζεις τον πάγκο.

Τα παιδιά σου μιλάνε. Η εξασφάλιση ότι υπάρχουν πάντα ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ εσένα και των παιδιών σου είναι εξαιρετικά σημαντική. Είτε τα μικρά σου είναι ένα ανοιχτό βιβλίο είτε θέλουν χρόνο για να εκφραστούν, το κλειδί είναι ότι αισθάνονται άνετα να σου μιλούν.

Είσαι εκεί για αυτούς όταν σε χρειάζονται. Εντάξει, ωραία, μπορεί να μην έχεις τον χρόνο (ή την επιθυμία) να φτιάξεις ένα υπαίθριο σπίτι νεράιδων ή να χτίσετε αυτό το δεντρόσπιτο για το οποίο μιλάνε εδώ και μήνες, αλλά είσαι εκεί όταν τα παιδιά σε χρειάζονται; Όταν φοβούνται; όταν νιώθουν μοναξιά; όταν δεν αισθάνονται καλά; Ναι, και εκεί ακριβώς έχεις πετύχει αυτό που έχει σημασία.

Τα μάτια σου φωτίζονται όταν βλέπεις τα παιδιά σου. Η καρδιά και το πρόσωπό σου γεμίζουν με χαρά όταν βλέπεις τα παιδιά σου; Φυσικά! Και μην νομίζεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο οτι τα μικρά σας δεν το αντιλαμβάνονται.

Τα παιδιά σου αισθάνονται ασφάλεια και απόλυτη αγάπη. Δεν έχει σημασία το πόσες φορές τα παιδιά τρώνε το ίδιο πράγμα για δείπνο, το πόσες φορές μπορεί να μην έχεις υπομονή, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ξέρουν ότι τα αγαπάς με όλο σου το είναι. Και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.