Όλες μπαίνουμε στη μητρότητα με μια εικόνα στο μυαλό μας για την τέλεια μαμά. Εκπλησσόμαστε όμως, όταν δεν μετατρεπόμαστε στη μαμά που είχαμε φανταστεί. Μη φοβάσαι, δεν χρειάζεται να είσαι η τέλεια μαμά.

Τα μικρα πραγματα δεν έχουν σημασία: Δεν έχει σημασία εάν τα παιχνίδια δεν είναι τέλεια οργανωμένα, υπάρχουν πιάτα στο νεροχύτη και τα βρώμικα ρούχα συσσωρεύονται. Δεν είναι το τέλος του κόσμου εάν τα ντουλάπια σας είναι βομβαρδισμένα ή εάν υπάρχει μια θάλασσα απο ψίχουλα κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ σας. Τα παιδιά σας δεν νοιάζονται για αυτά τα πράγματα και ούτε εσείς – τουλάχιστον όχι όλη την ώρα.

Όλοι αναστατώνονται: Δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά. Είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο, καθώς χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο. Αυτό είναι ένα άγχος και μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι. Κάθε μαμά αναστατώνεται και οποια σου λέει οχι, πολύ απλά λέει ψέματα.

Δεν έχετε εγχειρίδιο: Φέρνετε τα μωρά σας στο σπίτι από το νοσοκομείο με κουβέρτες, μπουκάλια, πάνες και όλα τα συναφί αλλά το νοσοκομείο δεν έστειλε ένα βιβλίο οδηγιών. Τα γονικά βιβλία μπορεί να σας δώσουν μια μικρή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι ακριβώς προσαρμοσμένα στην περίπτωσή σας. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις που λαμβάνετε πιθανότατα θα προέρχονται από το ένστικτο σας και δεν θα είναι πάντα σωστές. Μάθετε από τα λάθη σας και προχωρήστε.

Πρέπει να φροντίστε και τον εαυτό σας: Τα παιδιά σας δεν χρειάζονται μια μαμά που μπορεί να τα κάνει όλα, απλά χρειάζονται μια μαμά που χαμογελά και είναι ευτυχισμένη με τη ζωή.

Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι: Ανεξάρτητα από το τι κάνετε, κάποιος θα θέλει να το κάνετε διαφορετικά. Ο καθένας έχει διαφορετική εικόνα για το «τέλειο» και τα οράματα άλλων ανθρώπων δεν θα ταιριάζουν με το δικό σας. Κάντε ό, τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά σας και μην ανησυχείτε για το τι σκέφτεται κάποιος άλλος.

Δεν υπάρχει το τέλειο: Γνωρίσατε ποτέ την τέλεια μαμά; Ούτε εμείς. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει! Είναι αδύνατο να είσαι μια τέλεια μαμά, γι ‘αυτό δούλεψε σκληρά για να είσαι η καλύτερη μαμά που μπορείς να είσαι.

Είστε τέλεια γστα μάτια τους: Μπορεί να μην κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις την τέλεια μαμά, αλλά όταν τα παιδιά σου σε κοιτάζουν, αυτό ακριβώς βλέπουν.

Πηγή: sheknows.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.