To μακρινό 1975 έγινε ένα πείραμα με την ονομασία “Baby X”, κατά το οποίο ένα μωρό το έντυναν με ένα μπλε και ένα ροζ φορμάκι εναλλάξ, και το έδιναν σε έναν ενήλικα για να το προσέχει. Η μελέτη έδειξε πως οι ενήλικες που πρόσεχαν το μωρό όταν αυτό φορούσε ροζ φορμάκι, του έδιναν μια κούκλα για να παίξει, του φέρονταν πιο τρυφερά και υπέθεταν πως ήταν αναστατωμένο όταν αυτό έκλαιγε. Εκείνοι που πρόσεχαν το μωρό όταν ήταν ντυμένο με μπλε φορμάκι, του έδιναν να παίξει με φορτηγά και υπέθεταν ότι ήταν εκνευρισμένο όταν έκλαιγε.

Η μελέτη έδειξε πως από τη στιγμή που γεννιέται ένα μωρό – πολλές φορές και πριν τη γέννησή του- το φύλο του καθορίζει το πως του φέρονται οι άλλοι.

Και εδώ έρχονται τα πάρτυ αποκάλυψης φύλου: γιορτές που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποκαλύψουν σε φίλους, συγγενείς και συχνά και τους ίδιους τους γονείς, το αν περιμένουν αγοράκι ή κοριτσάκι!

Η blogger Jenna Karvunidis από το Λος Άντζελες ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που ξεκίνησε αυτήν τη νέα μόδα. Το 2008 έκανε ένα πάρτι για να αποκαλύψει ότι περίμενε κόρη, κόβοντας μια τούρτα, της οποίας το περιεχόμενο ήταν ροζ και το έγραψε στο blog της High Gloss and Sauce. Από το 2010 και για την επόμενη δεκαετία, η δημοτικότητα αυτής της τάσης εκτοξεύτηκε, με τη βοήθεια πολλών διασήμων κυριών όπως η Jessica Simpson και η Jessica Alba.

Τον Σεπτέμβριο, ένα ζευγάρι influencer από τη Σαουδική Αραβία, γνωστοί και ως οικογένεια Anasala δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο “Biggest Gender Reveal Ever” (Η μεγαλύτερη αποκάλυψη φύλου που έγινε ποτέ), το οποίο είχε πάνω από 30,000,000 θεάσεις στο Youtube. Σε αυτό βλέπουμε το ζευγάρι να ταξιδεύει στο Ντουμπάι, όπου είχε διοργανωθεί ένα φαντασμαγορικό σόου με φώτα, επάνω στο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa, στο τέλος του οποίου, όλο το κτίριο κατέληγε να είναι φωτισμένο μπλε.

 
https://youtu.be/Ea7V_ALrWIE

Αυτό το παράδειγμα, σε συνδυασμό με εκατοντάδες άλλα στο Youtube, δείχνει πως χάρη στα social media,τα πάρτι αυτά έχουν μετατραπεί σε μεγάλο βαθμό σε υπερθέαμα.

Υπάρχουν όμως και πολλά αρνητικές πλευρές της νέας αυτής “παράδοσης”. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν πως η φωτιά που ξέσπασε στο El Dorado οφειλόταν σε πυροτέχνημα που “ξέφυγε” από ένα τέτοιο πάρτι. Η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τέτοια πάρτι συνδέονται συνεχώς με φωτιές, εκρήξεις, ακόμα και μια πτώση αεροπλάνου. Έντονη κριτική έχει ξεσπάσει στους χρήστες του διαδικτύου για το πόσο αναχρονιστικά είναι αυτά τα πάρτι και πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε ακόμα και σήμερα σε έναν άνθρωπο, με βάση το φύλο του.

Στην Ελλάδα ακόμα δεν φαίνεται να έχει έρθει αυτή η μόδα. Ας ελπίσουμε ότι θα αργήσει. Αν θέλετε όμως πάρα πολύ να κάνετε ένα πάρτι για να γιορτάσετε τον ερχομό του μωρού σας, κάντε ένα baby shower, το οποίο πραγματικά θεωρώ όμορφη ιδέα αφού παίρνεις ένα σωρό χρήσιμα δώρα και απορώ πως δεν είναι διαδεδομένο και στη χώρα μας.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.