Όταν ένα μωρό δεν πιάνει καλά τη θηλή σας, μπορεί να προκληθεί ιδιαίτερος πόνος. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση αυτού του πόνου και να επαναφέρετε το θηλασμό στο σωστό δρόμο.

Μητρικό Γάλα: Αν και θεωρείται το πιο τέλειο φαγητό για ένα μωρό, το μητρικό γάλα συνιστάται επίσης για τη θεραπεία των ερεθισμένων θηλών που προκαλούνται από το θηλασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το μητρικό γάλα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2005, έχει θεραπευτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν την ερεθισμένη θηλή με ταχύτερο ρυθμό από τη χρήση αλοιφής. Ως εκ τούτου, μετά από κάθε θηλασμό, τρίψτε λίγο μητρικό γάλα στη θηλή σας και αφήστε το να στεγνώσει. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τη διαδικασία επούλωσης.

Λάδι Καρύδας: Μια άλλη φυσική μέθοδος αντιμετώπισης ερεθισμένων θηλών που προκύπτει από το θηλασμό, είναι η εφαρμογή λαδιού καρύδας σε αυτά, σύμφωνα με ειδικούς. Σύμφωνα με την έρευνα που είχε γίνει το 2014, ο τύπος λαδιού καρύδας που πρέπει να αγοραστεί είναι αυτός που είναι “χωρίς συντηρητικά και βιολογικό”, ο οποίος δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί από τη θηλή πριν θηλάσει το παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καρύδα μπορεί να είναι αιτία αλλεργιών για ορισμένους. Ως εκ τούτου, εάν παρατηρηθεί εξάνθημα ή οποιοδήποτε είδος αντίδρασης από ένα μωρό μετά τον θηλασμό και την κατάποση μιας μικρής ποσότητας λαδιού καρύδας, θα πρέπει να διακοπεί και να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό.

Αφήστε τις θηλές να αεριστούν: Μερικές φορές, κατά τις πρώτες μέρες του θηλασμού, ενώ τα στήθη προσπαθούν ακόμη να ρυθμίσουν την ποσότητα του γάλακτος που απαιτείται για ένα θηλάζον μωρό,¨εχουν αρκτή διαρροή. Εξαιτίας αυτού, οι θηλές παραμένουν σταθερά υγρές, κάτι που όχι μόνο μειώνει τον ρυθμό θεραπείας της σπασμένης θηλής, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόλυνση. Ως εκ τούτου, το να φοράτε ένα επίθεμα και να το αλλάζετε συχνά για να διατηρείτε τη θηλή στεγνή, θα βοηθήσει στη διαδικασία επούλωσης. Αρκεί να τις αφήσετε πρώτα εκτεθειμένες να αεριστούν, πριν αλλάξετε επίθεμα.

Ζεστή Υγρή Πετσέτα: Οι ερεθισμένες θηλές είναι επώδυνο πράγμα. Ένας τρόπος για να καταπραΰνετε τον πόνο είναι με ζεστή πετσέτα. Σε ένα νιπτήρα πρέπει να τοποθετείται σε ζεστό νερό μια μικρή πετσέτα. Μόλις εμποτιστεί, στραγγίζετε την πετσέτα καλά έτσι ώστε να έχει ακόμα θερμότητα απο το ζεστό νερό αλλά λιγότερη υγρασία.

Χαμομήλι: Όπως το τσάι χαμομηλιού καταπραΰνει ένα άτομο που το πίνει, ως αποτέλεσμα των φλαβονοειδών, έτσι και οι ζεστές σακούλες από χαμομήλι μπορούν να κάνουν το ίδιο για μια μητέρα που πονάει από το θηλασμό. Για όσους επιλέγουν αυτήν τη μέθοδο, η περιοχή που εκτίθεται στο τσάι πρέπει να πλυθεί πριν ξεκινήσει το θηλασμό ενός μωρού.

Πηγή: Naturally Made Mom


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.