Το στήθος είναι καλύτερο. Σχεδόν απο τη στιγμή που μαθαίνετε οτι είστε έγκυος, αρχίζετε να ακούτε αυτό το μάντρα. Και έχετε δει έρευνες. Άκουσατε φίλους. Πολλοί γιατροί θα σου πουν το ίδιο. Κάποια μέρη διαθέτουν αίθουσες θηλασμού.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοι ανθρώποι καταβάλουν τόση προσπάθεια για να σας εκπαιδεύσουν σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού εάν δεν ήταν πραγματικά η καλύτερη επιλογή; Και τι γίνεται με τη σκόνη; Είναι ακόμη ασφαλές να δίνουμε βρεφικά γάλατα σε σκόνη; Γιατί κάθε καλή μαμά να δινει χημικά στο παιδί της όταν το στήθος είναι καλύτερο;

Πιστεύετε ότι η βρεφική φόρμουλα είναι δηλητήριο; Ξανασκέψου το! Η αλήθεια είναι χημικά ότι δεν είναι πολύ διαφορετικό από το μητρικό γάλα και όταν πρόκειται για τη σίτιση μωρών, η σίτιση είναι πραγματικά το καλύτερο.

Το στήθος δεν είναι πάντα καλύτερο και πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στις γυναίκες ότι είναι!

Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, ο θηλασμός ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για νεογέννητα. Δεν υπήρχε συζήτηση σχετικά με το αν ήταν καλύτερο, γιατί ήταν το μόνο που ήταν διαθέσιμο.

Και ενώ ορισμένοι υποστηρικτές θα σας πουν ότι αυτό που λειτούργησε για χιλιάδες χρόνια εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Για αυτά τα χιλιάδες χρόνια, υπήρχαν ακόμη μωρά που δεν μπορούσαν να θηλάσουν. Εκείνοι που δεν πέθαναν από την πείνα συνήθως μεγάλωναν υποσιτισμένοι ή άρρωστοι. Επειδή δεν μπορούσαν να φάνε.

Και δεν λέω ότι ο θηλασμός είναι κακός. Καθόλου. Αυτό που λέω είναι ότι η τροφοδοσία είναι καλύτερη. Να είναι το μωρό σας ταισμένο.

Μερικές φορές οι γυναίκες δεν παράγουν αρκετό γάλα ή η πράξη του θηλασμού είναι τόσο βασανιστική που αυξάνει τις ορμόνες του στρες στη μητέρα (που είναι επίσης κακές για το μωρό).

Ή σε περιπτώσεις θετών παιδιών ή υιοθεσίας, ο θηλασμός δεν είναι επιλογή. Υπάρχουν μερικά μωρά που δεν ανέχονται το μητρικό γάλα (ήμουν ένα από αυτά) και πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Διότι όταν δεν εξετάζουμε εναλλακτικές, θα συμβεί το απαράδεκτο. Εμπλοκήσαμε την κοινωνία μας στο να πιστεύουμε ότι το στήθος είναι η μόνη επιλογή στο σημείο που μερικές φορές οι νέες μητέρες δεν μπορούν καν να καταλάβουν πότε το μωρό τους υποφέρει.

Η Jillian Johnson είναι μια μαμά που βίωσε αυτό το πρώτο χέρι. Όταν γεννήθηκε το νέο μωρό της, ο Landon, ήθελε να κάνει τα πάντα σωστά για αυτόν. Και αυτό σήμαινε θηλασμό. Στο νοσοκομείο, ο σύμβουλος θηλασμού της διαβεβαίωσε ότι το στήθος ήταν υπέροχο. Τράφηκε συνεχώς, έκανε ό, τι της είπε. Αλλά ο Λάντον φώναξε. Ολη την ώρα.

Εντός 24 ωρών από το εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Λάντον υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ήταν σοβαρά αφυδατωμένο και ως νέα μαμά, η Jillian δεν είχε κανέναν τρόπο να γνωρίζει ότι ο γιος της δεν έπαιρνε πραγματικά γάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της τροφής. Ο Landon πέθανε σε ηλικία 19 ημερών από την πείνα… ένα μπουκάλι… ένα μόνο μπουκάλι γεμάτο φόρμουλα θα σήμαινε τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για ένα μικρό αγόρι που θα ήταν πέντε ετών σήμερα.

Baby boy drinking milk from milk bottle

Αλλά η φόρμουλα είναι δηλητήριο, σωστά; Πραγματικά, δεν είναι.

Οι χημικές ουσίες που συνθέτουν τη φόρμουλα του μωρού είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτές που βρίσκονται στο μητρικό γάλα. Και ενώ υπάρχουν ορισμένα οφέλη για το θηλασμό, αυτά τα οφέλη δεν υπερβαίνουν την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ένα παιδί τρέφεται και μεγαλώνει. Σε τελική ανάλυση δεν πρέπει να είναι αυτός ο μεγάλος στόχος;

Πηγή: Motherhood.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.