Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα μωρά ξεκινούν οδοντοφυΐα κάπου μεταξύ 4 και 7 μηνών. Ωστόσο, ορισμένα παιδιά μπορεί να ξεκινήσουν την οδοντοφυΐα νωρίτερα ή αργότερα από αυτό.

Συνήθως, θα γνωρίζετε αν η νυχτερινή ανησυχία του μωρού σας οφείλεται στην οδοντοφυΐα, επειδή θα εμφανίζουν άλλα κοινά συμπτώματα οδοντοφυΐας.

Μαζί με τη δυσκολία στον ύπνο, αυτά τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν:

  • ευερεθιστότητα / αναστάτωση
  • υπερβολικά σάλια

Αλλά εάν το μωρό σας αντιμετωπίζει εξάνθημα (εκτός από εξάνθημα απο τα σάλια), πυρετό ή διάρροια, κάτι άλλο εκτός από την οδοντοφυΐα μπορεί να είναι η αιτία της ταλαιπωρίας του. Σε αυτήν την πείπτωση, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρο σας.

Κάντε ένα μασάζ στα ούλα του

Τα ούλα του μωρού σας είναι ερεθισμένα και πονεμένα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τη νυχτερινή ανησυχία. Έτσι όταν ξυπνήσουν και κλαίνε, δοκιμάστε να τους προσφέρετε ένα μασάζ στα ούλα με κάποια ειδική κρέμα οδοντοφυίας αφού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Προσφέρετε κάτι δροσερό:

Πάρτε ένα καθαρό πανί, βυθίστε το σε νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά. Ενώ πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σχισμές ή κλωστές.

Γίνετε το μασητικό του μωρού σας:

Ανάλογα με το αν είναι το πρώτο τους δόντι ή όχι, μπορείτε να αφήσετε το μωρό σας να μασάει στα δάχτυλά σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι καθαρά πριν τα αφήσετε. Για μεγαλύτερη άνεση, βυθίστε τα δάχτυλά σας σε δροσερό νερό για να ηρεμήσετε τα ούλα τους.

Πίεση:

Αυτό είναι παρόμοιο, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερη προσπάθεια – και επομένως, εγρήγορση – από την πλευρά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν τα κολλήσετε στο στόμα του μωρού σας, αλλά χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε ήπια πίεση στα ούλα του μωρού σας. Μερικές φορές απλά το τρίψιμο των ούλων θα είναι αρκετό για να δώσει στο μωρό σας γλυκιά ανακούφιση από τον πόνο στην οδοντοφυΐα.

Σκουπίστε τα σάλια:

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν οτι τα σάλια είναι άβολα για ένα μωρό, το να αφήνετε το μωρό σας να καθίσει με ένα βρεγμένο πρόσωπο όλη την ημέρα μπορεί να συμβάλει σε εξανθήματα, γεγονός που αυξάνει την ενόχληση τη νύχτα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πιάσετε κάθε σάλιο, βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να περάσουν τη νύχτα πιο άνετα. Αυτή θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή για να επενδύσετε σε ανθεκτικές σαλιάρες που δεν αφήνουν το σάλιο να μουλιάζει στα ρούχα κάτω από αυτά.

Δοκιμάστε λίγο λευκό ήχο:

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο απόσπαση της προσοχής για να ανακατευθύνετε την προσοχή του μωρού σας αλλού. Παρόλο που αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει για κάθε μωρό, η προσθήκη μιας μηχανής λευκού ήχου στο βρεφικό δωμάτιο του μωρού σας μπορεί να τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν εκεί και να κοιμηθούν.

Διατηρήστε την τακτική ρουτίνα του ύπνου του μωρού:

Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά η οδοντοφυΐα – όπως πολλές άλλες περιόδους στη ζωή του μωρού σας – είναι μια προσωρινή κατάσταση. Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό είναι να αφήσετε τα δόντια να διαταράξουν την κανονική ρουτίνα του μωρού σας, μην το κάνετε. Όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τη ρουτίνα που έχετε ήδη δημιουργήσει και προσπαθήστε να κρατήσετε το μικρό σας όσο πιο άνετα γίνεται, ώστε να κοιμηθεί.

Πηγή: healthline


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.