Όταν επιλέγετε μασητικά παιχνίδια για το μωρό σας, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε.

Φυσικά, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι κατά πόσο είναι κατάλληλο για το παιδί σας και εάν πράγματι θα το βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της οδοντοφυΐας.

Ωστόσο, το κυριότερο κριτήριο όλων είναι η ασφάλεια του προϊόντος.

Ποια υλικά να αποφύγετε;

  • Πλαστικά μασητικά παιχνίδια, ιδιαίτερα εάν περιέχουν BPA, PVC ή φθαλικές ενώσεις.
  • Τα χρωματισμένα μασητικά παιχνίδια που παράγονται στην Κίνα μπορεί να περιέχουν μόλυβδο, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε.
  • Κάθε μασητικό παιχνίδι που δεν φαίνεται καλοφτιαγμένο ή έχει μέρη που θα μπορούσαν να αποκοπούν, εκθέτοντας το μωρό σας σε πιθανό κίνδυνο πνιγμού.
  • Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε τα μπισκότα οδοντοφυΐας. Τα περισσότερα εξ αυτών περιέχουν ζάχαρη, που μπορεί να θέσει το παιδί σας σε κίνδυνο ανάπτυξης κοιλοτήτων.

Ποια υλικά για μασητικά παιχνίδια είναι πιο ασφαλή;

Τα καλύτερα υλικά για ένα μασητικό παιχνίδι είναι τα φυσικά υλικά, όπως 100% φυσικό καουτσούκ ή βαμβάκι. Τα γεμισμένα παιχνίδια ή ένα απλό μαλακό βαμβακερό πανί μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και απόλαυση στο μωρό σας. Η ιατρική σιλικόνη είναι επίσης ασφαλής και πιθανώς πιο ανθεκτική στη φυσική φθορά και πιο εύκολη στο καθάρισμα από τα αναφερόμενα υλικά.

Όταν επιλέγετε ένα μασητικό παιχνίδι, σκεφθείτε τη συμπεριφορά του παιδιού σας έως τώρα. Εάν το μωρό σας προτιμά να μασάει κουβέρτες και πανιά, τότε πιθανώς να είναι κατάλληλο ένα βαμβακερό μασώμενο παιχνίδι. Διαφορετικά, εάν το μικρό σας προτιμά σκληρές επιφάνειες και οικιακά αντικείμενα, τότε ίσως να πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός σκληρού λαστιχένιου ή ξύλινου παιχνιδιού.

Μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να αναζητήσετε σε ένα μασητικό παιχνίδι είναι:

  • Είναι εύκολο να καθαριστεί;
  • Προσφέρει επιπρόσθετα οφέλη για το μωρό σας, όπως ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων;
  • Παρέχει διαφορετικούς τύπους ερεθισμάτων, όπως ήχους, πολύχρωμο σχεδιασμό ή ποικιλία υφών;
  • Μπορεί να μπει στο ψυγείο για να γίνει δροσερό;

Για επιπλέον ανακούφιση, θα μπορούσατε να δροσίσετε το μασητικό παιχνίδι στο ψυγείο. Το κρύο συμβάλλει στο μούδιασμα των ούλων και ελαττώνει τον πόνο.

Απλά μην το καταψύξετε, καθώς η άμεση επαφή με παγωμένες επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ούλα. Θα μπορούσατε επίσης να εφαρμόσετε μία ειδική γέλη για την ανακούφιση των ενοχλήσεων στα σημεία επαφής του μασητικού παιχνιδιού με τα ούλα.

Τι φροντίζω να κάνω πριν δώσω το μασητικό παιχνίδι στο μωρό μου;

Καθαρίστε το παιχνίδι μετά από κάθε χρήση. Ανάλογα με το μασητικό, ενδέχεται να μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων ή στο πλυντήριο ρούχων. Απλά ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες.

Ελέγχετε τακτικά το μασητικό παιχνίδι για τυχόν φθορές.

Καθώς τα δόντια του μωρού σας μεγαλώνουν, το παιχνίδι μπορεί να φθαρεί. Συνεπώς, εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε μέρη που μπορεί να αποκοπούν με κίνδυνο να τα καταπιεί το μωρό σας, αντικαταστήστε το αμέσως.

 

 

 

 

Πηγή: multi-mam.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.