Από αυτές τις τροφές τα παιδιά μας κινδυνεύουν από πνιγμό, ιδιαίτερα μικρών ηλικιών. Οπότε πρέπει σίγουρα να τις αποφύγουμε.

Πάμε να τις μάθουμε με την σειρά…

Popcorn

Το πρόβλημα με το popcorn είναι τα μικρά μαλακά κομμάτια, αλλά και η κύτη του καλαμποκιού, τα οποία μπορούν να εισπνεύσουν κατά λάθος τα παιδιά. Αποφύγετε να δώσετε popcorn στα παιδιά σας, ή δώστε τους με αυστηρή επιτήρηση μέχρι την ηλικία τουλάχιστον των 4 ετών.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Δεδομένου του μικρού μεγέθους τους, μπορούν να τα καταπιούν χωρίς να το καταλάβουν και είναι δύσκολο να τα βγάλετε εύκολα και γρήγορα. Καλό θα είναι να τα αποφύγετε μέχρι την ηλικία των 5.

Σταφύλια

Αρκετοί γονείς δίνουν σταφύλια στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία, λόγω του ότι μπορούν να λιώσουν εύκολα. Ωστόσο, είναι και αυτά πολύ επικίνδυνα μέχρι την ηλικία των 4, τουλάχιστον.

Ζαχαρωτά

Τα ζαχαρωτά μπορεί τα παιδιά να τα λατρεύουν όμως, αυτά και αν είναι πολύ επικίνδυνα. Καθώς, μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό.

Τσίχλες και σκληρές καραμέλες

Οι τσίχλες όλοι οι γονείς ξέρουν πως είναι ακατάλληλες για τα παιδιά. Οι μικρές ηλικίες δεν γνωρίζουν πως πρέπει απλά να τις μασήσουν γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Οι Οι σκληρές καραμέλες μπορούν επίσης να κολλήσουν στο λαιμό του παιδιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: youweekly.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.