Πώς μπορώ να έχω τα καλύτερα πράγματα για το μωρό μου;

Με το πρώτο μας, αγοράσαμε ένα ακριβό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν δώσαμε προσοχή στα όρια βάρους και ύψους του καθίσματος. Αλλάξαμε το πανάκριβο κάθισμα του αυτοκινήτου στους 4 μήνες. Μετά από αυτό πήραμε ένα οικονομικό κάθισμα, με μεγαλύτερο όριο ύψους και βάρους. Όλες οι λίστες με αντικείμενα για μωράκια μπορεί να φαίνονται τρομακτικές με τον αριθμό των αντικειμένων που αναφέρονται. Υπάρχουν βασικά πράγματα που το μωρό σας θα χρειαστεί, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε με όλα όσα δεν είναι απαραίτητα (όπως μια αλλαξιέρα).

Τι γίνεται αν δεν γεννήσω έτσι όπως θέλω;

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει μια μαμά να θέλει να γεννήσει φυσιολογικά αλλά να γεννάει με αναγκαστική καισαρική ή ακόμα να έχει προγραμματίσει να γεννήσει με καισαρική αλλά το μωρό να έχει άλλα σχέδια…! Δεν θα γίνει τίποτα εάν δεν γεννήσετε όπως φαντάζεστε. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να θηλάσω;

Κανείς δεν μιλάει για το τί θα συμβεί αν έχετε πρόβλημα με το θηλασμό. Έκανα όλα τα μαθήματα θηλασμού και περίμενα να θηλάσω το μωρό μου. Ένιωθα χάλια όταν τελικά δεν μπόρεσα. Ένιωσα σαν τη χειρότερη μητέρα του κόσμου και επηρέασε πραγματικά τη σχέση μου με το μωρό μου. Ένιωσα ότι η σκόνη ήταν μια κακή λέξη, όταν στην πραγματικότητα ήταν η ζωή και η σωτηρία του μωρού μου. Ανακάλυψα με το δεύτερο μωρό μου ότι δεν μπορούσα να θηλάσω σωματικά, καθώς είχα ανεπαρκή αδενικό ιστό και δεν θα μπορούσα ποτέ να παράγω αρκετό γάλα.

Θα κοιμηθώ ξανά;

Η στέρηση ύπνου είναι σκληρή. Με έκανε ευερέθιστη, θυμωμένη και καταθλιπτική. Έμαθα γρήγορα να δίνω προτεραιότητα στον ύπνο, όσο μπορείτε με ένα νέο μωρό. Θα κοιμηθείτε ξανά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μπορεί να μην το βλέπετε έτσι, ειδικά στην αρχή. Όταν κάνετε το πρώτο σας μωρό, συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό και πολύτιμο είναι ο ύπνος. Ευτυχώς,το στάδιο του “νεογέννητου” δεν διαρκεί για πάντα και το μωρό σας θα αρχίσει να κοιμάται για μεγαλύτερα διαστήματα καθώς μεγαλώνει.

Πώς θα καταφέρνω τα πάντα; Νέο μωρό, σύντροφος, εργασία, οικιακά καθήκοντα;

Όταν ο σύζυγός μου επέστρεψε στη δουλειά μετά τη γέννηση του πρώτου μας μωρού, δεν είχα ιδέα για το πώς επρόκειτο να διαχειριστώ. Μέσα από δοκιμή και λάθη, το κατάλαβα. Πώς να φτιάξω ένα γεύμα κρατώντας ένα μωρό, να φτάσω στο σούπερ μάρκετ και άλλες δουλειές. Είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχουν επιλογές για παράδοση κατ οίκον πλεόν – που θα είχαν σώσει τα λογικά μου τότε.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.