Ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας για ένα παιδί που επιβαίνει στο αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με ισχύουσα υπουργική απόφαση κατ’ εφαρμογή οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα παιδιά στο αυτοκίνητο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικό κάθισμα κατά τη μεταφορά τους.

Επιλέγουμε το κάθισμα με κριτήριο το βάρος ή το ύψος του παιδιού και ελέγχουμε αν ο τύπος του καθίσματος είναι συμβατός με το αυτοκίνητό μας.

Κανόνες ασφαλείας

Τα ειδικά καθίσματα για τη μεταφορά των παιδιών τοποθετούνται ΜΟΝΟ στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ειδικά αυτά καθίσματα τοποθετούνται λάθος από τους γονείς, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε σχολαστικά τις οδηγίες.

  • Αν το κάθισμα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος ο αερόσακος θα πρέπει να απενεργοποιηθεί επίσης εφόσον υπάρχει.
  • Αν το παιδικό κάθισμα τοποθετηθεί στη θέση του συνοδηγού, θα πρέπει να “βλέπει” προς τα πίσω και να έχει απενεργοποιηθεί ο αερόσακος. ** Μην το κάνετε – είναι επικύνδινο για το παιδί αλλά το γράφουμε παρόλα αυτά επειδή κάποιοι γονείς τοποθετούν το κάθισματάκι στη θέση του συνοδηγού παρόλα αυτά**
  • Η επιλογή του ειδικού καθίσματος για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας γίνεται με κριτήριο το βάρος και το σύστημα συγκράτησης περιλαμβάνει ζώνη ασφαλείας.
  • Υπάρχουν πέντε κατηγορίες καθισμάτων που αφορούν σε παιδιά μέχρι 26 κιλά.
  • Στα μεγαλύτερα παιδιά το κάθισμα επιλέγεται με βάση το ύψος και είναι υπερυψωμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού από τη ζώνη.
  • Τα καθίσματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά ύψους μέχρι 1μισι μέτρο.
  • Τα παιδιά μεγαλύτερου ύψους θα πρέπει να φορούν κανονικά τη ζώνη ασφαλείας.

Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.