Σας άφησαν πραγματικά να φύγετε από το νοσοκομείο… με ένα μωρό. Ξέρω, ακόμα το συνειδητοποιείτε.

Η πρώτη εβδομάδα της ζωής του μωρού μπορεί να φέρει μαζί του πολλά μεγάλα συναισθήματα και αν είστε απαισιόδοξη με την έλλειψη ύπνου ή εξακολουθεί να κυριαρχεί ακόμα η αδρεναλίνη, αυτή είναι μια έντονη στιγμή.

Φροντίζετε για το δικό σας τρυφερό σώμα (ω, κανείς δεν σας είπε για τα μεγάλα μαξιλάρια με πάγο; τρέξτε φαρμακείο!) ενώ προσαρμόζεστε στη ζωή στο σπίτι με αυτόν τον νέο μικροσκοπικό άνθρωπο – και τη νέα σας οικογενειακή μονάδα.

Το κύριο καθήκον σας αυτήν τη στιγμή: σίτιση του μωρού σας. Θα έχει χάσει κάποιο βάρος από τη γέννηση, αλλά τώρα το παιδί θέλει να ξαναπάει στο βάρος της γέννησης. Εάν θηλάζετε, το γάλα σας θα έχει κατέβει ειδικά μετά την τρίτη μέρα.

Πιθανότατα ποτέ δεν έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στα βυζιά σας στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι το ξαφνικό κυρίως θέμα. Θα υπάρξει πόνος, άγχος, διαρροή … τα πράγματα θα πάνε λίγο περίεργα. Υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται χρόνος για να μπεις σε ρυθμό και η πλειονότητα των νέων μαμάδων χρειάζονται βοήθεια για να μάθουν – είτε από έναν σύμβουλο γαλουχίας είτε από μια καλή φίλη.

Τα καλά νέα είναι ότι τα μωρά γεννιούνται με ένα ενσωματωμένο αντανακλαστικό απορρόφησης, οπότε τώρα το βοηθάτε να μάθει το σωστό (πιο άνετο και αποτελεσματικό) μάνδαλο. Εάν ταίζετε με συμπλήρωμα σκόνης, να είστε επίσης έτοιμες για όλο το εικοσιτετράωρο standby – φροντίστε στην επιλογή μπουκαλιών και θηλών και επιλέγοντας τον τύπο που δέχεται το μωρό.

Όταν το μωρό δεν τρώει, γενικά κοιμάται – αλλά ό, τι κάνει, σας ζητάει κάθε φορά. Μπορεί να είναι ένα σοκ για το σύστημά σας που ξαφνικά έχει αυτή τη νέα, ρευστή σχέση με το χρόνο (μέρα, νύχτα … είναι όλα τα ίδια), για να μην αναφέρουμε μια συναυλία που λειτουργεί όλο το 24ωρο, αλλά να είστε σίγουροι: αυτή η φάση δεν διαρκεί για πάντα. Να ξέρετε ότι θα περάσει σύντομα και προσπαθείστε να είστε ψύχραιμες.

Μην ανησυχείτε για τα πρώτα κακά του μωρού. Το πρώτο, που ονομάζεται μεκόνιο, είναι κολλώδες, μαύρο και σαν πίσσα (- δεν μυρίζει). Μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το μωρό σας αρχίζει να παίρνει γάλα, θα μετατραπεί σε σκούρο πράσινο, στη συνέχεια σε μουστάρδα με υφή που μοιάζει με σπόρους (μωρά που θηλάζουν) ή μπεζ με υφή που μοιάζει με πάστα (μωρά που τρέφονται με σκόνη).

Θα παρατηρήσετε τις σπασμωδικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών του μωρού (το Baby Reflex). Και όταν τo βάζετε για ύπνο, θυμηθείτε να κρατήστε την περιοχή απαλλαγμένη από μαξιλάρια και τυχόν χαλαρά κλινοσκεπάσματα για να μειώσετε τον κίνδυνο SIDS (Sudden Infant Death Syndrome).

A, και αν αισθάνεστε άσχημα γιατί δεν έχετε προλάβει όλες των ειδών των υποχρεώσεων όπως χαρτιά στο νοσοκομείο, δουλειές στο σπίτι ή φίλους και οικογένεια που επιθυμούν να επισκεφθούν, προσπαθήστε να αντισταθείτε. Όλα μπορούν να περιμένουν. Οποιοσδήποτε σάς λέει κάτι για αυτό, στείλτε τα σε εμάς και θα του τα πούμε ένα χεράκι!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.