Πώς θα καταφέρετε να βάλετε το κοιμισμένο μωρό στην κούνια του χωρίς να ξυπνήσει.

Τα μωρά ακόμα κι όταν κοιμούνται, μπορούν να αισθάνονται και να ακούνε. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες φαίνεται ότι έχουν μια μικρή επίγνωση του περιβάλλοντός τους καθώς έχουν αποκοιμηθεί.

Προφανώς λοιπόν αισθάνονται τη διαφορά ανάμεσα στη ζεστή αγκαλιά σας και στο ήσυχο , επίπεδο λίκνο.

Γιατί ξυπνούν τα μωρά όταν τα βάζετε στην κούνια;

Είναι συχνό φαινόμενο ενώ το μωρό έχει αποκοιμηθεί στην αγκαλιά σας καθώς το θηλάζετε ( ή όχι), να ξυπνά σε δευτερόλεπτα όταν το βάζετε στην κούνια. Ακόμα κι αν το εναποθέσετε προσεκτικά ή ενώ φαίνεται ότι κοιμάται βαθιά, μόλις το ακουμπάτε στην κούνια, ξυπνάει.

Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα αν το φασκιώσετε και να του δώσετε την πιπίλα ( αν τη δέχεται) πριν το ξαπλώσετε.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο», του Harvey Karp, εκδόσεις διόπτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική «ξύπνα και κοιμήσου» για να ενισχύσετε την ικανότητά του να ηρεμήσει μόνο του.

‘Η χρησιμοποιήστε μια καλαθούνα για να διευκολύνετε την μετάβασή του στον ύπνο.

Όταν γίνουν δύο ή τριών μηνών, τα μωρά γίνονται πιο κοινωνικά και η τηλεόραση μπορεί να τα ξυπνήσει.Από την άλλη, κάποια μωρά δεν μπορούν να κοιμηθούν αν το σπίτι είναι υπερβολικά ήσυχο!Αν προσθέσετε λευκό θόρυβο ίσως βελτιώσετε τον ύπνο του μωρού σας διατηρώντας ενεργοποιημένο το καταπραϋντικό αντανακλαστικό του.

Μικρές συμβουλές ύπνου

Ρουτίνα
Φροντίστε κάθε μέρα να ακολουθείτε μία συγκεκριμένη ρουτίνα, πριν τον ύπνο. Κάντε του μπάνιο, ένα βρεφικό μασάζ, αλλάξτε το, ταΐστε το και ολοκληρώστε, βάζοντάς το στο καλάθι ή στην κούνια. Όλα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν στο μωρό ως ερεθίσματα, που θα τα συνδυάσει με τη ώρα του ύπνου.

Βρεφικό μασάζ
Καθιερώστε ένα μασάζ, πριν τον ύπνο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία μαλακή κουβέρτα και ένα λαδάκι, κατάλληλο για βρεφικό μασάζ (προτού ξεκινήστε, κάντε μία μικρή δοκιμή σε ένα σημείο στο δερματάκι του, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα του προκαλέσει αλλεργική αντίδραση). Κάντε απαλές κινήσεις, ενώ ξεκινάτε πάντα από το πάνω μέρος και κατεβαίνετε προς τα πόδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.