Υπάρχουν δυο πλευρές. Οι γονείς που είναι φανατικά κατά της πιπίλας – και εκείνοι που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτή!

Τα περισσότερα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, μιλάνε για το πως να κόψουμε την πιπίλα στο παιδί μας, και τη ζημιά που ενδεχομένως κάνει στα δοντάκια.

Εμείς, θα σας παρουσιάσουμε κάποια θετικά:

Αίσθηση ικανοποίησης

Το μωρό σας κοιμάται αμέσως μετά το τάισμα; Ή ηρεμεί όταν του προσφέρετε μια πιπίλα; Αυτό συμβαίνει επειδή το πιπίλισμα ενεργοποιεί την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται CCK (χολοκυστοκινίνη). Προκαλεί στο μωρό σας μια αίσθηση κορεσμού, χαλάρωσης και υπνηλίας!

Καλύτερη πέψη

Ο άλλος ρόλος της ορμόνης CCK είναι να βοηθάει στη λειτουργία της πέψης του μικρού σας. Επειδή το μητρικό γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά, το CCK μπορεί να τα διασπάσει.

Καλύτερος συντονισμός

Τέλος, το μη θρεπτικό πιπίλισμα εξασκεί το μωρό σας στο συντονισμό του πιπιλίσματος, της κατάποσης και της αναπνοής. Αυτά τα τρία βήματα επιτρέπουν στο παιδί σας να τρώει αποτελεσματικά από το στήθος ή από το μπιμπερό.

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.