ΜΩΡΟ 0-2 ΥΓΕΙΑ

Αυτισμός: Ποιά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Ο αυτισμός, είναι από τις πιο κοινές νευροαναπτυξιακές διαταραχές. 1 στα 100 παιδιά έχει αυτισμό και 4 στα 5 από αυτά είναι αγόρια. Παρουσιάζεται στον πρώτο χρόνο της ζωής ενός παιδιού, καμιά φορά και νωρίτερα. Ενώ επίσημη διάγνωση είναι δύσκολο να γίνει εάν το παιδί δεν έχει κλείσει το δεύτερο χρόνο της ζωής του.

Δείτε παρακάτω κάποια σημάδια που πρέπει να προσέξετε να δείτε αν το παιδάκι σας έχει αυτισμό:

Δεν ακολουθεί με το βλέμμα του κινούμενα αντικείμενα: Το μωρό δεν εστιάζει σε αυτό που του δείχνετε και δεν ακολουθεί ένα αντικείμενο που κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη.

Δεν χαμογελάει όταν του χαμογελούν: Το κοινωνικό χαμόγελο αναπτύσσεται τις πρώτες 4-6 εβδομάδες όπου τα μώρα ξεκινούν να χαμογελούν ανταπροκρινοντας με αυτό τον τρόπο στους γύρω τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει τις περισσότερες φορές στα βρέφη με αυτισμό, όπου υπάρχει απώλεια κοινωνικού χαμόγελου.

Αδιαφορεί για την βλεμματική επαφή: Σημάδι αυτισμού είναι όταν το βρέφος αποφεύγει να κοιτάει τους γονείς στα μάτια ή όταν δεν δείχνει ενδιαφέρον σε νέα πρόσωπα.

Θόρυβοι: ένα βρέφος με αυτισμό, δεν προσπαθεί να μιμηθεί ήχους και καμιά φορά δεν κάνει καθόλου θορύβους.

Πηγή: autismspeaks.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.