Στην Ελλάδα, όσον αφορά το θέμα της μητρότητας, είμαστε λίγο “πίσω”. Πολλοί ακόμα πιστεύουν, πως μια γυναίκα έχει σκοπό της ζωής της να γίνει μητέρα. Για κάποιες ισχύει, για άλλες όχι.

Ας σκεφτούμε όμως μερικά πράγματα… κάθε ταξίδι μητρότητας είναι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να έχουν κάνει όλες οι γυναίκες παιδί μέχρι κάποια ηλικία, επειδή η κοινωνία μας το επιτάσσει.

Δεν σημαίνει οτι εάν μια γυναίκα είναι άνω της ηλικίας των 30 ετών και δεν έχει γίνει μητέρα οτι έχει αποτύχει.

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ζευγάρια που είναι χρόνια παντρεμένοι και δεν έχουν κάνει παιδιά; Έχετε σκεφτεί πόσο άσχημα και αμήχανα αισθάνονται όταν κάποιος τους λέει “Άντε βρε παιδιά κι εσείς, κάντε ένα παιδάκι”, λες και είναι το πιο απλό πράγμα. Λες και τους λένε να πάνε στο περίπτερο να αγοράσουν πατατάκια.

Αποβολές, διακοπές κύησης, εξωσωματικές, πόνοι και απογοητεύσεις είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, αλλά επιλέγουμε να μην το δούμε. Δεν μπορείς να γνωρίζεις ποτέ τι περνάει το κάθε ζευγάρι για να αποκτήσει παιδί. Μπορεί να είναι το πιο κοντινό σου άτομο, και να μην το μοιράζεται μαζί σου γιατί είναι κάτι επίπονο.

Δεν πρέπει να ρωτάμε. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε ακόμα μεγαλύτερο άγχος σε δυο ανθρώπους, που ίσως περνάνε τον δικό τους Γολγοθά.

Μπορεί να μην γίνεται κακοπροαίρετα, καθώς θεωρείται φυσικό επόμενο ένα ζευγάρι να κάνει παιδί, ειδικά εάν συζεί χρόνια ή εάν έχει παντρευτεί. Αλλά επειδή για εμάς μπορεί η μητρότητα να ήρθε εύκολα και ανώδυνα, δεν σημαίνει οτι είναι το ίδιο για όλους.

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να πούμε οτι ακόμα κι εάν γνωρίζουμε οτι ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί αλλά δεν τα καταφέρνει, ενώ εμείς έχουμε αποκτήσει παιδιά, να μην δίνουμε συμβουλές για το πως να “πιάσουν” παιδί χωρίς να μας έχει ζητηθεί.

Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πληγώνουμε κάποιον χωρίς κανένα λόγο.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.