Από τη μαμά δύο αγοριών Emily Farries.

“Να φας ό, τι θέλεις”, είπαν όλοι, ενώ ήμουν έγκυος. “Θα τα χάσεις όλα με το θηλασμό.”

“Μόλις αρχίσεις να θηλάζεις, θα επανέλθεις αμέσως!”, με διαβεβαίωσε όταν ήμουν στα μισά του δεύτερου τριμήνου μια φίλη την ώρα που σηκωνόμουν για τρίτη φορά να γεμίσω το πιάτο μου στο μπουφέ του εστιατορίου που είχαμε πάει.

“Πέρα από την παροχή τροφής και την προστασία του μωρού σας από το να αρρωστήσει, ο θηλασμός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε το βάρος που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης “, γράφει η πρώτη παράγραφος ενός άρθρου από το THE MAYO CLINIC.

Λοιπόν, ξέρετε τι; Είναι όλα μ@#*&ίες! Τουλάχιστον ήταν για μένα. Το να περιμένω να χάσω βάρος απο το θηλασμό ήταν μάταιο, ενώ ο ίδιος ο θηλασμός ήταν εξίσου απογοητευτικός. Ναι, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει τις νέες μητέρες να μειώσουν το βάρος τους, αλλά σίγουρα δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες.

Χάρη στην έντονη επιθυμία μου για υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (και προσωρινή αποστροφή στις περισσότερες πρωτεΐνες), πήρα 40 κιλά κυοφορώντας τον γιο μου.

Έχασα περίπου τα μισά αυτού του τοκετού, αλλά τους πρώτους μήνες μετά την γέννα , κατάφερα να πάρω άλλα 10. Θήλαζα σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, κοιμόμουν ελάχιστα – και έκανα καθημερινές βόλτες με το καρότσι. Αλλά χάρη σε μια ακόρεστη όρεξη σε συνδυασμό με ανησυχίες σχετικά με τη χαμηλή παροχή γάλακτος μετά από μια επείγουσα καισαρική, βασικά έγινα σκουπιδοφάγος κανονικός.

Παραγγελία πίτσας με τον άντρα μου; Έπαιρνα τη δικιά μου μεσαία πίτσα με μανιτάρι και κρεμμύδι. Cookies γαλουχίας; Εάν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να παράγω περισσότερο γάλα, σίγουρα θα με μετατρέψει σε γαλακτοκομική βασίλισσα! Μία μπάρα granola στη μέση της βραδιάς; Κοιμηθείτε όταν κοιμάται το μωρό, φάτε όταν το μωρό τρώει, σωστά;

Αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά σχεδόν κάθε μαμά που θηλάζει αποκλειστικά το μωρό της μπορεί να συμφωνήσει ότι ο θηλασμός είναι μια προπόνηση και σε κάνει να ΠΕΙΝΑΣ! Γιατί το σώμα χρειάζεται να αναπληρώσει τις θερμίδες που καίει παράγοντας γάλα (περίπου 20 θερμίδες ανά 12 γρ.). Μια νέα μητέρα είναι επίσης πιθανό να εξαντληθεί εντελώς, και μελέτες δείχνουν ότι η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να αυξήσει την όρεξη.

Αλλά αποδεικνύεται ότι μερικές μαμάδες (γεια!) Πρέπει απλά να βάλουν στην μπισκοτιέρα τα μπισκότα γαλουχίας και να φύγουν αργά και σταθερά.

Λοιπόν, ίσως είναι καιρός να επαναλάβετε τη φράση «θα χάσετε όλο το βάρος με το θηλασμού του μωρού» σε κάτι πολύ πιο ρεαλιστικό:

Άκου, φιλενάδα. Ίσως θα είσαι μία από αυτές τις τυχερές, γενετικά ευλογημένες γυναίκες, των οποίων το βάρος του μωρού φεύγει μαγικά την πρώτη φορά που το γλυκό μωρό τεντώνεται. Ίσως θα ακολουθείς μια διατροφή μεταξύ πίτσας και παγωτού και δεν θα πιστεύεις την εκπληκτική σου τύχη καθώς τα κιλά και πάλι φεύγουν.

Ίσως όμως, θα πάρεις κιλά ενώ θηλάζεις, κάνοντας ακόμα και τις πιο υγιεινές επιλογές σε κάθε γεύμα. Γιατί; Επειδή το σώμα όλων είναι διαφορετικό και η απώλεια βάρους – ειδικά η απώλεια βάρους μετά τον τοκετό – δεν είναι ίδια για όλες!!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.