H τοξική αρρενωπότητα ορίζεται ως “μια πολιτιστική έννοια της ανδρικής συμπεριφοράς που δοξάζει τον στωισμό, τη δύναμη, την ανδρεία και την κυριαρχία, και αυτό είναι κοινωνικά ακατάλληλο ή επιβλαβές για την ψυχική υγεία.”

Άντρες εξομολογούνται παραδείγματα Τοξικής Αρρενωπότητας που έχουν υποστεί:

Μη φοράς εξοπλισμό ασφαλείας: “Γελούσαν μαζί μου οι συνάδελφοί μου επειδή φορούσα εξοπλισμό ασφαλείας στους χώρους εργασίας (κράνος, μπότες και ειδικά γάντια). Υπάρχουν άνθρωποι που τώρα που δεν μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν ή να ακούσουν σωστά, επειδή ήταν πολύ πεισματάριδες για να φορέσουν ωτοασπίδες και γυαλιά ασφαλείας, καθώς “είναι άνδρες και δεν παθαίνουν τίποτα”.

Φορώντας ζώνη ασφαλείας: “Φοράω πάντα ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα, αλλά κάθε τόσο κάποιος θα κοροϊδεύει ή θα διασκεδάζει που βάζω τη ζώνη ασφαλείας όταν μοιράζομαστε ένα ταξί ή ένα Uber. “Ολόκληρος άντρας φοβάσαι”

Φορώντας Λιλά: “Το αγαπημένο μου χρώμα είναι ανοιχτό μωβ. Έχω προσπαθήσει να φορέσω ανοιχτό μωβ στη δουλειά, και κάθε φορά έχω λάβει άπειρα σχόλια για το αν μπερδέυτηκα και φόρεσα το πουκάμισο της γυναίκας μου”. Δεν είναι αντρικό χρώμα.

Μη Νιώθεις λυπημένος ή κουρασμένος: “Η πεθερά μου μου είπε να σταματήσω να κλαψουρίζω οτι είμαι κουρασμένος γιατί όταν ήμασταν νέοι γονείς δούλευα νύχτες και την ημέρα προσπαθούσα να βοηθάω με το μωρό. Το μόνο πράγμα που είχα πει ήταν ότι ήμουν κουρασμένος. Κόντευα να πάθω κατάθλιψη , αλλά δεν κάνει να μιλάω γι αυτό γιατί είμαι “δυο μέτρα άντρας” και αρρενωπός, οπότε δεν πρέπει να αισθάνομαι λυπημένος ή κουρασμένος”

Πρέπει να ενδιαφέρεσαι για τα αυτοκίνητα. Νόμος: “Μεγαλώνοντας, ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα αυτοκίνητα. Προτιμούσα να ασχολούμαι με δράκους και ιππότες. Αλλά επειδή προφανώς πρέπει να έχω τη γνώση ενός μηχανικού δεν είμαι άντρας.”

ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρεσαι για τα αθλητικά. Νόμος: “Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα αθλήματα. Λυπάμαι, απλά δεν θέλω να περάσω το χρόνο μου βλέποντας ανθρώπους να τρέχουν σε ένα γήπεδο. Και όχι, ούτε θέλω να παίξω αθλητικά βιντεοπαιχνίδια.”

Να μην είσαι ευαίσθητος / υποτακτικός: “Μεγάλωσα σε μια κουλτούρα με πολλή τοξική αρρενωπότητα, οπότε δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτές τις ιδέες. Δεν επιτρέπεται να είμαι ευαίσθητος και υποτακτικός στη γυναίκα μου. Αλλά εγώ είμαι. Με βάση τα λεγόμενα του πατέρα μου, είμαι η ντροπή της οικογένειας.”

Παρακολούθηση συγκεκριμένων ταινιών / ακρόαση συγκεκριμένων τραγουδιών: “Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν επειδή μου αρέσει παρακολουθώ χαζοταινίες με τη γυναίκα μου ή να ακούω συγκεκριμένα τραγούδια, όπου τραγουδάει μια γυναίκα, όπως η Celine Dion. Έφτασα σε ένα σημείο όπου ένιωθα ντροπή για αυτό ακόμα και μέσα στο σπίτι μου.”

Δουλειές Σπιτιού: “Κατά τα λεγόμενα του πατέρα μου, οι άνδρες δουλευουν και μετά ξεκουράζονται. Δεν πρέπει ούτε το πιάτο μου να πηγαίνω στο νεροχύτη, γιατί είναι δουλειά της γυναίκας αυτό.”

Πηγή: lifelessons


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.