Πριν απο λίγες ημέρες δικαστήριο στην Κίνα εξέδωσε μια απόφαση που φαίνεται οτι θα απασχολήσει και άλλες χώρες στο μέλλον.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο άνδρας σε ένα ζευγάρι που παίρνει διαζύγιο είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει αποζημίωση στην πρώην γυναίκα του επειδή εκείνη έκανε τις δουλειές του σπιτιού.

Ο άνδρας πλήρωσε αποζημίωση το ποσό των 6.500 ευρώ περίπου (50.000 Γουάν) για τα πέντε χρόνια που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο.

Σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα της Κίνας, ένας / μια σύζυγος μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση σε περίπτωση που έχουν πέσει πάνω στο άτομο αυτό περισσότερα οικογενειακά βάρη. Συμπεριλαμβανομένου τη φροντίδα ηλικιωμένων συγγενών και το μεγάλωμα των παιδιών.

Το θέμα έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον “Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη”, οι γυναίκες στην Κίνα ξοδεύουν περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα σε απλήρωτη εργασία.

Φημολογείται ήδη οτι αυτός ο νόμος θα ψηφιστεί και σε άλλα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα.

Πηγή: bbc.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.