Είναι μια από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που μπορεί να κάνει κανείς με τα παιδιά του – δυσκολότερη κι από το σeξ.

Αλλά από μια άποψη, αν είναι κανείς single ή έχει χωρίσει πρόσφατα με το σύντροφό του κι έχει ξεκινήσει μια καινούργια σχέση, είναι πολύ πιθανόν να πιάνει τον εαυτό του να περιμένει με αγωνία να γνωρίσει στο παιδί του το νέο πρόσωπο στη ζωή του.

Ακολουθούν μερικά tip που θα κάνουν πιο εύκολη αυτή τη – κατά συνθήκη – δύσκολη στιγμή:

Συνάντηση σε ουδέτερο μέρος:

Σύμφωνα με την σύμβουλο στο διαδικτυακό τόπο σχέσεων, Relate, Ντι Χολμς, υπάρχουν πάντα τρόποι να γίνει πιο ήπια η μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη – και να ανταπεξέλθει το παιδί στη νέα πραγματικότητα. Η Χολμς συμβουλεύει μια συνάντηση για μια βόλτα στο πάρκο ή ένα γεύμα.

Σχεδιάστε μια δραστηριότητα- όπως το σινεμά – και στη συνέχεια μια πίτσα – για να υπάρχει focus.΄Εχει χρονικό όριο, κι εστία ενδιαφέροντος. Αποφορτίζει την πίεση. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι καλύτερο από το να γίνει κάποια συνάντηση στο χώρο του συντρόφου – ή ακόμα και στο δικό μας σπίτι.

Πείτε αυτό που θέλετε εγκαίρως:

«Μπορείτε να εξηγήσετε ότι έχετε ένα φίλο και επιθυμείτε να περάσετε χρόνο μαζί του, ότι σας αρέσει πολύ κι ότι θα θέλατε το παιδί σας να τον/την γνωρίσει», λέει η Χολμς.

Μπορείτε να πείτε: «Μ′ αρέσει να γνωρίζω τους φίλους σου – κι είναι καλό για σένα να γνωρίσεις τους δικούς μου. Κάντε το ανάλαφρο αλλά ουσιαστικό».

Προσπαθείστε να μην πείτε πάρα πολλά:

«Μπορεί πολλές φορές να βομβαρδίζουμε τα παιδιά μας με πληροφορίες», λέει η Χολμς. «Αντ′ αυτού, ας δοκιμάσουμε να τους πούμε κάτι, μετά να κάνουμε παύση και στη συνέχεια να δούμε τι απορίες έχουν να διατυπώσουν».

Μπορεί να τους διατυπώσετε το ερώτημα: «Εχω ένα φίλο/η που θα ήταν ωραίο να γνωρίσεις. Το Σάββατο θα πάμε σινεμά να δούμε το Batman, είναι ΟΚ;»

Μπορεί να πάρετε θετική απάντηση, μπορεί να δεχτείτε πολλές ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται να μπείτε αμέσως στις λεπτομέρειες.

Οι έφηβοι μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά:

Μην ξεχνάτε ότι παίζει σημαντικό ρόλο πόσο καιρό έχετε χωρίσει ή άλλες παράμετροι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Χολμς – και μια κι απ′ αυτές κι ο χαρακτήρας του παιδιού.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, στην περίπτωση εφήβου υπάρχουν πιο σύνθετα ζητήματα. «(Στον έφηβο) μπορείτε να πείτε ότι υπάρχει κάποιος/α με τον οποίο/α βγαίνετε και θα θέλατε να τον/τη γνωρίσει. Αλλά δώστε του τη δυνατότητα επιλογής μέρους και τρόπου συνάντησης», λέει η Χολμς.

Μη του δώσετε μια … λευκή σελίδα για να γράψει ιδέες, αλλά δώστε του να καταλάβει ότι περιμένετε από εκείνον να διαλέξει μεταξύ διαφορετικών επιλογών. «Αυτό θα τον βοηθήσει να αισθάνεται ότι έχει λόγο πάνω σ’ αυτό που συμβαίνει».

Μπορεί να βοηθήσει κι ο/η πρώην…

Εξαρτάται από τι τι είναι συνηθισμένο το παιδί σας, αλλά η Χολμς συμβουλεύει να πάρει κανείς «γραμμή» κι από τον πρώην.

«Αν ο/η πρώην σας είναι σε καινούργια σχέση, τότε μπορείτε να το εκμεταλευθείτε», λέει. Πείτε στο παιδί σας ότι έχετε έναν φίλο που είναι πολύ σημαντικός σε εσάς – «όπως ο φίλος της μητέρας σου».

Συζητείστε το με τον/τη σύντροφό σας επίσης:

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε πως αισθάνεται και τι σημαίνει για τον/την σύντροφό σας η γνωριμία με τα παιδιά σας. «Συζητείστε τη γνωριμία μαζί τους», λέει η Χολμς.

«Σε περίπτωση που θέλετε να συστήσετε κάποιον στα παιδιά σας, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να αισθανθεί ως ”σημαντικό” πρόσωπο ή (ότι βρίσκεται) στην αρχή μιας νέας οικογένειας, κι έτσι είναι καλό να αντληφθείτε αν βρίσκεστε στο ίδιο ”στάδιο” αντίληψης αυτής της σχέσης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

«Κοινώς, αν έχετε τις ίδιες προσδοκίες απ′ αυτή τη σχέση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.