Αυτή την εποχή οι γονείς έχουν την αγωνία να προστατεύσουν όσο καλύτερα γίνεται τα παιδιά τους από πιθανές ασθένειες και λοιμώξεις που μπορεί να «κολλήσουν» τα παιδιά στο σχολείο.

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορούμε να τα προφυλάξουμε.

Μάθετε στα παιδιά να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.

Πριν και μετά από κάθε γεύμα και σε περίπτωση που το παιδί αγγίξει κάτι βρώμικο, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο.

Συμβουλέψτε τα παιδιά να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια.

Αν θεωρείτε ότι όταν φτερνιζόμαστε καλό είναι να τοποθετούμε το χέρι μπροστά στο στόμα μας, μάθετε πως ο τρόπος που ενδείκνυται είναι να χρησιμοποιείς την κλείδωση του αγκώνα σου ή χαρτομάντιλο.

Φροντίστε την φυσική κατάσταση των παιδιών.

Η άσκηση συμβάλλει στην τόνωση των οργανικών λειτουργιών του σώματος και την αντοχή. Εντάξτε στο πρόγραμμα του παιδιού σας κάποιο άθλημα που του αρέσει για να έχει καλύτερη υγεία, συνδυάζοντας την υγεία και τη διασκέδαση.

Φροντίστε την διατροφή του παιδιού.

Για να κρατήσετε δυνατό το ανοσοποιητικό, εμπλουτίστε την διατροφή του παιδιού με φρούτα, λαχανικά, χυμούς ώστε να ενδυναμώσετε τον οργανισμό των παιδιών απέναντι στις επιθέσεις των ιών.

Φροντίστε για τον καλό ύπνο του παιδιού.

Ο ύπνος καθιστά τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στα μικρόβια και τους ιούς, είναι πολύτιμος για την υγεία και καλό θα είναι τα παιδιά να συμπληρώνουν τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου.

Εμβολιάστε τα παιδιά και εσάς με το εμβόλιο της γρίπης.

Συνίσταται ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στην έναρξη της περιόδου και πριν την κορύφωση της επιδημίας γρίπης, οπότε καλό είναι να εμβολιαστείτε εσείς και τα παιδιά σας.

Εάν, παρόλα αυτά το παιδί σας αρρωστήσει, χρειάζεται να συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο σας, ώστε να σας δώσει σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση της ίωσης. Ενίοτε χρειάζονται και εργαστηριακές εξετάσεις.

 

 

 

 

Πηγή: mamasou.gr

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.