Μια μητέρα απο ένα χωριό στη Ρωσία, η Οξάνα Νταβλέτοβα, μεγαλώνει μόνη της τους τρεις γιούς της, ο οποίοι πάσχουν απο εγκεφαλική παράλυση.

Πρώτα ήρθαν τα δίδυμα, Κυρίλ και Σεμιόν. Διαγνώστηκαν με ενδομήτρια σήψη και πνευμονία και γεννήθηκαν πρόωρα. Η Οξάνα υπέφερε για τρεις μέρες μέχρι να αποφασίσουν πως  θα τη βοηθήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου. Τα μωρά κατάφεραν να επιζήσουν, παρόλο που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους. 

“Ναι, θα ήταν υγιή τα παιδιά, αν όλα γινόταν εγκαίρως, αν με έστελναν στην Ούφα το ίδιο βράδυ. Τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά” λέει η ίδια. 

Τα αγόρια επέζησαν, οι δυνατότητές τους όμως είναι σοβαρά περιορισμένες. 

“Είναι εξαρτημένοι, φυσικά, δεν μπορούν καθόλου χωρίς εμένα. Ναι, χρειάζονται την 24ωρη επίβλεψη και βοήθεια.”

Παρά τις δυσκολίες, η Οξάνα έμεινε ξανά έγκυος. Το παιδί γεννήθηκε με προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το παιδί είναι σοβαρά άρρωστο και με προβλήματα όρασης. 

“Στη ΜΕΘ, μου είπαν ήδη ότι φαίνεται σαν ένα κανονικό παιδί, αν και κάτι δεν πήγαινε καλά.” δηλώνει η ίδια για το μικρότερο παιδί, που γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση. “Αυτό που βίωσα τότε δεν περιγράφεται…Ένιωσα τη Γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, δεν ήθελα να ζήσω… είχα ήδη δυο παιδιά με ειδικές ανάγκες στο σπίτι, θεώρησα ότι η ζωή μου θα καταστραφεί, επειδή ήξερα οτι θα χωρίσουμε με το σύζυγό μου.”

Ο σύζυγός της αποφάσισε οτι δεν μπορούσε να ζει αυτή τη ζωή και τους εγκατέλειψε.

Η ίδια έχει αποφασίσει να προσφέρει στους γιούς της την καλύτερη δυνατή ζωή που μπορεί να τους προσφέρει, και καθημερινά να τους δίνει όσο περισσότερη στοργή μπορεί.

Δεν έχει κανέναν. Τα παιδιά χρειάζονται 24ωρη επίβλεψη και βοήθεια. Εκείνη όμως δεν θέλει την ελεημοσύνη κανενός. Έχει αφιερωθεί στα παιδιά της και ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολη έχει καταντήσει η ζωή της, εκείνη πολεμάει κάθε μέρα.

“Αποδέχομαι τα παιδιά έτσι όπως είναι. Τα αγαπώ ό,τι και αν γίνει. Μου έλεγαν οτι θα ήμουν δυστυχισμένη, ότι έπρεπε να αφήσω τα παιδιά μου για να είμαι ευτυχισμένη. Δεν ξέρω πως θα ζούσα τότε.”

Δεν απελπίζεται ποτέ και θέλει να προτρέψει και όλο τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Ας πάρουμε όλοι δύναμη απο γυναίκες σαν την Οξάνα.

 

Πηγή: Sputnik.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.