Υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται στον πρώτο χρόνο του μωρού μας, καθώς μπορεί να κάνουν κακό στο παιδί μας. Ας δούμε μερικές από αυτές. 

Το μέλι: Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία απαγορεύει να χορηγούμε το μέλι στα μωρά πριν από τον 12 μήνα της ζωής τους, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί το μωρό από μια τοξίνη μικροβίου την οποία ο οργανισμός του παιδιού δεν μπορεί να καταστρέψει και αυτή ενδέχεται να του προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο.

Αλάτι: Οι στερεές τροφές που λαμβάνει το μωρό σας έχουν τη σωστή περιεκτικότητα σε αλάτι. Η επιπλέον προσθήκη του μπορεί να επιβαρύνει τα ανώριμα νεφρά του μωρού, καθώς και να ενισχύσει τον κίνδυνο αρτηριακής υπέρτασης σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ξηροί καρποί: σταφύλια, ποπ κορν, ωμό καρότο και άλλες τροφές μικρές σε μέγεθος ή σκληρές όπως λουκάνικο με τις οποίες το μωρό μπορεί να πνιγεί.

Φρέσκο γάλα: Να χορηγείται αφού συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος ζωής του μωρού σας.

Ζάχαρη: Καλό είναι να μην προσθέτετε ζάχαρη στις τροφές του βρέφους. Τα μωρά έχουν μία έμφυτη προτίμηση προς τη γλυκιά γεύση, ενώ συχνά απορρίπτουν το ξινό. Βρέφη τα οποία τρέφονται με πολύ γλυκές τροφές, τείνουν να απορρίπτουν τροφές με πιο ουδέτερη-ξινή γεύση, όπως πχ. τα φρούτα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν στη συνέχεια φτωχές διατροφικές επιλογές. Επίσης, η προσθήκη ζάχαρης ευνοεί την πρόκληση τερηδόνας και την εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Στα αλλεργικά άτομα να αποφεύγονται οι κατεξοχήν αλλεργιογόνες τροφές (ασπράδι αυγού, ψάρι, φιστίκια. κ.α.)

Συσκευασμένα τρόφιμα: καλό είναι να αποφεύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία πολλές φορές περιέχουν πρόσθετο αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά. Επιλέξτε να μαγειρεύετε εσείς για το μωρό σας, προτιμώντας φρέσκα υλικά, της εποχής.

 

Πηγή: childsafety.gr, themamagers.gr

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.