Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συνιστά στους γονείς να δώσουν μέλι στο παιδί αν κατά λάθος καταπιεί μια μπαταρία, αφού με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος από τα τοξικά υγρά της μπαταρίας.

Συγκεκριμένα, την έρευνα διεξήγαγαν οι ωτορινολαρυγγολόγοι του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια οι οποίοι στη συνέχεια δημοσίευσαν την έρευνά τους στο περιοδικό «The Laryngoscope».

Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Πολλές φορές τα παιδιά βρίσκουν μια μπαταρία μέσα στα παιχνίδια τους ή αλλού και σε αδιανόητο χρόνο την καταπίνουν, με τους γονείς στα όρια του εγκεφαλικού.

Η μπαταρία πράγματι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οισοφάγο και στο στομάχι του παιδιού. Μάλιστα, όταν η μπαταρία αλληλεπιδράσεις με το σάλιο δημιουργεί ένα αλκαλικό πλούσιο σε υδροξείδιο.

Το παιδί μπορεί να εμφανίσει πονόλαιμο, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή.

Ακόμη και η αφαίρεση της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του παιδιού. Διάτρηση του οισοφάγου, παράλυση των φωνητικών χορδών αλλά και βλάβη στους αεραγωγούς.

Μετά από πολλές δοκιμές οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το μέλι μπορεί να προστατεύσει το παιδί που κατάπιε μια μπαταρία, μέχρι την μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να πραγματοποιηθεί η αφαίρεσή της.

Το μέλι έχει την ιδιότητα να κάνει τις βλάβες πιο τοπικές και επιφανειακές.

Από αυτό ωστόσο εξαιρούνται παιδιά μικρότερα του ενός έτους, τα οποία απαγορεύεται να φάνε μέλι για τον κίνδυνο αλλαντίασης ή παιδιά με αλλεργία στο μέλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: parenting.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.