Το Γαστρικό Μπότοξ (Βουτουλινικής τοξίνης τύπου Α) είναι μια αρκετά πρόσφατη πολλά υποσχόμενη βαριατρική τεχνική, που εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία διεθνώς  για την διαχείριση των περιττών κιλών. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική, χωρίς πόνο, χωρίς καμία επιπλοκή , οικονομική, και με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα (την ίδια κιόλας ημέρα).

Διενεργείται μέσω γαστροσκόπησης υπό αναισθησιολογική επίβλεψη, έχει μικρή διάρκεια (περίπου 40 λεπτά), δεν απαιτεί νοσηλεία, είναι καλά ανεκτή στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Είναι η πιο οικονομική και μη επεμβατική τεχνολογία που γίνεται την τελευταία δεκαετία και έχει εξελιχθεί τόσο που παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα κυρίως σε εκείνους που πήραν απότομα και ευκαιριακά κιλά αλλά και σε εκείνους που παρουσιάζουν προβλήματα παχυσαρκίας και έχουν τη διάθεση να αλλάξουν τον τρόπο ζωής και τη διατροφή τους προκειμένου να λύσουν το πρόβλημά τους διαχείρισης του σωματικού τους βάρους.

Η διατροφή την οποία ακολούθησαν οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν θερμιδική και υψηλή σε πρωτεΐνη (35%).  Ο κάθε ασθενής εκτός από την εξατομικευμένη διατροφή, επικοινωνούσε με τον διατροφολόγο του προγράμματος κάθε 2 εβδομάδες για να μελετηθεί η πορεία του.

** Το γαστρικό botox έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε γυναίκες που παίρνουν κιλά μετά την κλιμακτήριο ή σε γυναίκες που έχουν πάρει λίγα κιλά μετά τις εγκυμοσύνες.**

Σε ποιους απευθύνεται;
Η μέθοδος απευθύνεται σε άτομα που έχουν στόχο να χάσουν 10-15 κιλά, και που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση εκτίμηση από διαιτολόγο και εξειδικευμένο γιατρό που ασχολείται με παχυσαρκία. ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομα με σημαντική Νοσογόνο Παχυσαρκία, τα οποία έχουν ανάγκη σημαντικής απώλειας βάρους μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης παχυσαρκίας.

 

 

Πηγή: iaso.gr, sgavrili.gr, giourdasxeirourgiki.gr

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.