Με βάση τη νέα ανακοίνωση από τον Υφυπουργό υγείας κ. Κοντοζαμάνη, οι μαθητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο, όταν αυτά επαναλειτουργήσουν, αν δείχνουν τη βεβαίωση από τα self test.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους τα τεστ που τους αναλογούν.

Ποιά είναι η διαδικασία:

  • το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα.
  • στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.
  • όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή (η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο) προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Τι γίνεται όμως εάν κάποιος γονέας αρνηθεί να υποβάλει το παιδί του σε self test;

Η απάντηση που δώδηκε από το Υπουργείο Παιδείας, είναι οτι θα καλούνται οι γονείς αυτών των παιδιών στο σχολείο, όπου οι αρμόδιοι θα προσπαθήσουν να τους πείσουν, και να τους αλλάξουν τη γνώμη για τα self tests.

Ακούγεται πολύ έντονα το ότι εάν ο γονιός εξακολουθεί να αρνείται το self test αφού τον έχουν καλέσει στο σχολείο, το παιδί δεν θα το δέχονται στην τάξη και δεν θα έχει την επιλογή τηλεκπαίδευσης εφόσον τα σχολεία θα έχουν ανοίξει. Αυτό το σενάριο όμως, δεν έχει επικυρωθεί από κανένα μέλος της κυβέρνησης.

Πηγή: in.gr, infokids.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.