Στους εμβολιασμούς των παιδιών αλλά και τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον εστίασαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες στα παιδιά

Τον λόγο πήρε πρώτη η κα. Θεοδωρίδου, η οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών. Όπως είπε, πριν 48 ώρες ανακοινώθηκαν από τα CDC τα τελευταία στοιχεία για την ασφάλεια των εμβολίων. Τα δεδομένα προέρχονται από τις ΗΠΑ όπου έως τις 10 Δεκεμβρίου χορηγήθηκαν 7.141.428 δόσεις της Pfizer σε παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Καταγράφηκαν 3.233 αναφορές, το 97% μη σοβαρές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τα CDC, οι πέντε συνηθέστερες παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5-11 ετών είναι:

– πόνος στο σημείο της ένεσης
– πυρετός
– κόπωση
– κεφαλαλγία
– μυαλγία

Η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως οι αντιδράσεις ήταν ήπιες και παροδικές, ενώ λιγότερο από το 10% των παιδιών χρειάστηκε να απουσιάσει από το σχολείο.

Τι ισχύει με τις μυοκαρδίτιδες

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπήρξαν και οκτώ 8 περιπτώσεις που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα. Πρόκειται για τέσσερα κορίτσια και τέσσερα αγόρια. Τα συμπτώματα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ήπια και υποχώρησαν ταχύτατα με πλήρη αποκατάσταση της υγείας του παιδιού.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια, η περίπτωση μυοκαρδίτιδας είναι σπάνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: themamagers.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.