Το νησί Banwol, έξω από τη δυτική ακτή της νότιας Νότιας Κορέας, έγινε γνωστό ως “το μωβ νησί” αφού έβαψαν τις στέγες περίπου 400 κτιρίων μια υπέροχη λιλά απόχρωση. Επιπλέον, υπάρχουν πεδία λεβάντας, τηλεφωνικοί θάλαμοι από αμέθυστο και μια μεγάλη μωβ γέφυρα.

Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2020, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες ήρθαν στο νησί Banwol, ένα άλμα 20% από το προηγούμενο έτος.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2015 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας branding της επαρχίας South Jeolla για «δημιουργία ελκυστικών νησιωτικών προορισμών» και εμπνεύστηκε από τη μωβ καμπανούλα (γνωστή και ως campanula) το λουλούδι που είναι εγγενείς στην περιοχή.

Τα νησιά Tiny Banwol και Bakji έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους. Από τότε που ξεκίνησε το μωβ project, οι αγρότες άρχισαν να καλλιεργούν γογγύλι και τεύτλα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μεταξύ των δύο νησιών μέσω – ίσως έχετε δει αυτό να έρχεται – μιας μωβ γέφυρας.

Για να καλύψουν τα νέα κύματα των τουριστών, υπάρχουν μερικές ακόμη ανέσεις στο νησί, όπως ένα καφέ, δύο εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης (το καθένα σε Bakji και Banwol), υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων και ένα μικρό ξενοδοχείο.

Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να φτάσετε εκεί από τη Σεούλ με λεωφορείο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Οι Νοτιοκορεάτες που εγκαταλείπουν τη χώρα και επιστρέφουν υπόκεινται σε καραντίνα δύο εβδομάδων όταν επιστρέψουν, οπότε οι περισσότεροι ντόπιοι επιλέγουν εγχώριο τουρισμό.

Πηγή: cnn.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.