Απομονωμένο από ηπειρωτικές χερσαίες μάζες για 18 εκατομμύρια χρόνια, το νησί Socotra της Υεμένης προβάλλει ένα εξωγήινο τοπίο με ασυνήθιστα φυτά και ζώα, όπως το δέντρο του αίματος, που απεικονίζεται και η έρημος. Ο υψηλός βαθμός βιοποικιλότητας του έχει κερδίσει το όνομα “Γκαλάπαγκος του Ινδικού Ωκεανού”

Το Socotra είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους Socotra. Η μακρά γεωγραφική της απομόνωση προκάλεσε αφθονία χλωρίδας και πανίδας που βρέθηκαν μόνο στο νησί. Από τα 825 είδη φυτών της Socotra, το 37% είναι ενδημικά. Ενενήντα τοις εκατό των ερπετών του και το 95% των ειδών του χερσαίων σαλιγκαριών είναι επίσης μοναδικά στο νησί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Socotra είναι όλο και πιο δημοφιλές στους οικολογικούς τουρίστες.

Οι πρόσφατες βελτιώσεις στην υποδομή και η διεθνής αναγνώριση βοήθησαν τη Socotra να ξεφύγει από την αφάνεια. Πριν ανοίξει ένα αεροδρόμιο το 1999, η πρόσβαση ήταν μόνο με πλοίο, κάτι που δεν ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή, ειδικά κατά τη διάρκεια των μουσώνων του νησιού. Το 2008, η UNESCO αναγνώρισε το Αρχιπέλαγος Socotra ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Αυτό το είδος δέντρου αίματος δράκου είναι μοναδικό για τη Socotra. Το δέντρο ονομάζεται έτσι επειδή μια κόκκινη ρητίνη στάζει από το φλοιό του όταν τρυπηθεί.

Σημαντική πηγή βιοποικιλότητας, το 75% της χερσαίας έκτασης του νησιού αποτελείται από προστατευόμενα ιερά και πάρκα.

Το τριαντάφυλλο της ερήμου (desert rose) είναι ένα από τα ασυνήθιστα αξιοθέατα της Σοκότρα. Ο κορμός του, πάνω στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλοί βολβοί, αποθηκεύει το νερό ως προστατευτικό μέσο έναντια της ξηρασίας.

Μπορεί να φτάσει και στα 8 μέτρα σε ύψος.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το νησί είναι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, όταν ο καιρός είναι ήρεμος και δροσερός, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διατήρησης και Ανάπτυξης του Αρχιπελάγους Socotra.

Αποφύγετε τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν το Socotra είναι επιρρεπές σε μουσώνες. Το Socotra στερείται εκτεταμένης τουριστικής υποδομής, επομένως οι επισκέπτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια ρουστίκ διαμονή.

Πηγή: latimes.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.